Вітаміни, ензими, жирні омега-кислоти ...? Ці речовини в деякій мірі залишаються в олії, а в деякій – прибираються разом з процесом рафінування. Але, чого, в принципі, ми не зможемо спостерігати в чистій, як сльоза, рафінованій дезодорованій олії?

Клієнти часто задають нам питання: «В асортименті Екород є вівсянка Original, а є Creamy, яка різниця між ними?». Відповідаємо.

Вівсянка Original вироблена з цільного органічного вівса за технологією пропарювання та подальшого плющення. Пластівці зроблені з цілісного зерна, тому вони максимально зберігають всі корисні речовини. При приготуванні така вівсянка нагадує нам класичну кашу «Геркулес». Час варіння до готовності близько 5 хвилин.

Традиційно українці, як і більшість жителів пострадянського простору, вживають в їжу коричневу гречку (вона ж пропарена або обсмажена), на відміну від населення Західної Європи, де, якщо їдять гречку, то зелену. У країнах Євросоюзу гречка не є традиційним базовим продуктом харчування. Винятком є тільки Чехія, але й там прислів’я «Гречана каша – матінка наша» не настільки актуальне.

Давайте розберемось з питанням: що таке зелена гречка і що таке пропарена гречка?

Для того, щоб дослідити це питання, нам необхідно заглибитися в історію. Тільки так ми зрозуміємо причини стрімкого зростання сьогоднішньої популярності спельти в Західній Європі.

Отже, що таке полба, спельта, камут, дінкель?