Продукти

Олія
Борошно
Вівсянка
Крупи
Бобові
Мед
Овочі
Корма

Зелена гречка – це ядро гречихи, очищене старовинним методом без термообробки, яке має здатність до проростання. Така гречка зберегла весь комплекс корисних речовин, закладених в неї самою природою. Щоб отримати всю користь від зерна, ми рекомендуємо вживати її в пророщеному вигляді.

Додано до Крупи

Три факти про зелену гречку:

  1. Зелена гречка – багате джерело білка та амінокислот. З 20 амінокислот, що містяться в харчових білках, 8 є незамінними. Це триптофан, лізин, метіонін, валін, треонін, лейцин, ізолейцин, фенілаланін. У складі зеленої гречки присутні всі 8 незамінних амінокислот у значній кількості, і найголовніше – вони збалансовані та легко засвоюються, на відміну від продуктів тваринного походження. Зелена гречка також багата лізином, який повністю відсутній в інших рослинах.
  2. Зелена гречка – сильний антиоксидант, вона містить до 155 мг/100 г антиоксидантів. Для прикладу, рис містить всього 5 мг/100 г. Від кількості вживаних антиоксидантів залежить наша молода здорова шкіра, волосся та організм.
  3. Зелена гречка не містить глютену (клейковини), а це значить, її можуть вживати в їжу люди, що дотримуються безглютенової дієти та мають алергію на глютен.
Харчова цінність
Калорійність 329  кКал
Білки 12,6  г
Жири 2,6  г
Вуглеводи 68  г
Харчові волокна 11  г
Вода 14  г
Моно- і дисахариди 1,4  г
Крохмаль 55,4  г
Зола 2,8  г
Насичені жирні кислоти 0,6  г
Вітаміни
Вітамін PP 4,2  мг
Вітамін E 6,65  мг
Бета-каротин 0,01  мг
Вітамін A (РЕ) 2  мкг
Вітамін B1 (тіамін) 0,43  мг
Вітамін B2 (рибофлавін) 0,2  мг
Вітамін B6 (піридоксин) 0,4  мг
Вітамін B9 (фолієва) 32  мкг
Вітамін E (ТЕ) 0,8  мг
Вітамін PP (ніациновий еквівалент) 7,2  мг
Макроэлементы
Кальцій 20  мг
Магній 200  мг
Натрій 3  мг
Калій 380  мг
Фосфор 298  мг
Хлор 33  мг
Сірка 88  мг
Мікроелементи
Залізо 6,7  мг
Цинк 2,05  мг
Йод 3,3  мкг
Мідь 640  мкг
Марганець 1,56  мг
Селен 8,3  мкг
Хром 4  мкг
Фтор 23  мкг
Молібден 34,4  мкг
Бор 350  мкг
Кремній 81  мг
Кобальт 3,1  мкг
Нікель 10,1  мкг
Титан 33  мк
Інформація про вагу продукту:
Стакан 250 мл = 210 гр (646,8 кКал)
Стакан 200 мл = 170 гр (523,6 кКал)
Столова ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 25 гр (77 кКал)
Чайна ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 8 гр (24,6 кКал)

Хімічний склад продукту характеризується калорійністю, білками, жирами, вуглеводами, харчовими волокнами та вітамінами. Для органічної продукції ці параметри істотно залежать від природних факторів – температури повітря і кількості опадів під час вегетації рослини, посушливості або дощового сезону, географічної довготи та широти вирощування, ботанічного сорту зерна і типу ґрунту.
Передбачити всі фактори неможливо, ці дані показники є усередненими і довідковими.

 

Як просто приготувати зелену гречку?

Пророщуємо зелену гречку

Рецепти

arnaut sm
Салат із зеленої гречки с кефіром
Інгредієнти: 2 стакани зеленої гречки, 1 стакан кефіру, кілька гілочок петрушки та кропу, кілька свіжих листків часнику, оливкова олія, сіль за смаком.
Приготування: Зваріть гречку в невеликій кількості води протягом 10 хвилин, наріжте зелень, додайте кефір та олію, посоліть за смаком. Подавайте салат теплим.
Cалат с рукколой и зеленой гречкой
Салат з руколою та зеленою гречкою
Інгредієнти: пучок руколи, 1 авокадо, 1 середній огірок, 2-3 очищені дольки грейпфрута, 4 повні ст. ложки пророщеної зеленої гречки, органічна рослинна олія, морська сіль.
Приготування:викладіть в миску руколу, пророщену зелену гречку, поріжте авокадо, огірок і кілька дольок грейпфрута, заправте салат органічною рослинною олією та соком ще однієї грейпфрутової дольки та додайте трохи морської солі.