Продукти

Олія
Борошно
Вівсянка
Крупи
Бобові
Мед
Овочі
Корма

Пшенична крупа Арнаут — органічна крупа, виготовлена з очищених від зародка та оболонки зерен твердої пшениці, що ретельно подрібнюються, а потім шліфуються. Каша, приготовлена з арнаутки, має ніжний пшеничний смак та велику харчову цінність у порівнянні з крупою із м’яких сортів пшениці.

Додано до Крупи

3 факти про пшеничну крупу Арнаут:

  1. Тверда пшениця відома своїм високим вмістом клейковини (білка) і клітковини, на відміну від крупи з м’яких сортів пшениці, яка містить більше крохмалю.
  2. У пшениці твердих сортів багато каротиноїдів – органічних пігментів, що додають зерну жовтого забарвлення, тому крупа та каша з твердих сортів пшениці може мати кремовий відтінок. Одна з найважливіших функцій каротиноїдів – А-провітамінна активність. Вітамін А незамінний у процесах, пов’язаних із зором, ростом, репродукцією, захистом від різних бактеріальних і грибкових захворювань. Організм може його отримати тільки шляхом перетворення каротиноїдів.
  3. Арнаутка дуже насичена корисними компонентами: вітамінами, клітковиною, вуглеводами (крохмалем, фруктозою, глюкозою, лактозою), каротином, холіном, біотином, фолацином, ніацином, незамінними амінокислотами, білками, ненасиченими жирами, мінеральними речовинами (магнієм, сіркою, залізом, калієм, кальцієм, фосфором, цинком, селеном, натрієм, міддю).
Харчова цінність
Калорійність 318  кКал
Білки 13,8 г
Жири 1,2 г
Вуглеводи 68,5  г
Харчові волокна 11  г
Вода 14  г
Моно- і дисахариди 1,8 г
Крохмаль 55,4 г
Зола 2,5 г
Насичені жирні кислоти 0,3 г
Вітаміни
Вітамін PP 1,4  мг
Вітамін B1 (тіамін) 0,419  мг
Вітамін B2 (рибофлавін) 0,121  мг
Вітамін B5 (пантотенова) 0,935  мг
Вітамін B6 (піридоксин) 0,419  мг
Вітамін B9 (фолієва) 43  мкг
Вітамін PP (ніациновий еквівалент) 6,738  мг
Макроелементи
Кальцій 34  мг
Магній 144  мг
Натрій 2  мг
Калій 431  мг
Фосфор 508  мг
Мікроелементи
Залізо 3,52  мг
Цинк 4,16  мг
Мідь 553  мкг
Марганець 3,012  мг
Селен 89,4  мкг
Інформація про вагу продукту:
Стакан 250 мл = 210 гр (646,8 кКал)
Стакан 200 мл = 170 гр (523,6 кКал)
Столова ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 25 гр (77 кКал)
Чайна ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 8 гр (24,6 кКал)

Хімічний склад продукту характеризується калорійністю, білками, жирами, вуглеводами, харчовими волокнами та вітамінами. Для органічної продукції ці параметри істотно залежать від природних факторів – температури повітря і кількості опадів під час вегетації рослини, посушливості або дощового сезону, географічної довготи та широти вирощування, ботанічного сорту зерна і типу ґрунту.
Передбачити всі фактори неможливо, ці дані показники є усередненими і довідковими.

 

Готуємо органічну пшеничну крупу Арнаут просто

Рецепти

arnaut sm
Пшенична каша арнаут з куркою в горщику
Інгредієнти на 2 горщики:1 стакан крупи арнаут, 2 курячі ніжки, 2 ч. л. приправи для гриля та птиці, 2 ст. л. рослинної олії, 2 цибулини, сіль і перець.
Приготування:Промийте та просушіть курячі ніжки. Обсмажте на сковороді на сильному вогні до рум’яної скоринки. Обсмажте цибулю. У глиняні горщики помістіть ніжки, цибулю та засипте промиту пшеничну крупу арнаут – по півстакана на горщик. Додайте сіль, перець, спеції та залийте водою у співвідношенні 1:2 з крупою. Поставте в розігріту до 180-200°С духовку. Коли рідина в горщику закипить, зменште температуру. Блюдо повинно томитись годину-півтори до готовності.
kash
Пшенична каша арнаут із бананом і медом
Інгредієнти: стакан пшеничної крупи, 2 стакани води, 2 стиглі банани, 2 чайні ложки меду, ¼ стакана молока (за бажанням), цукор за смаком.
Приготування: Залийте промиту крупу 2-ма стаканами води, доведіть у каструлі до кипіння. Зменште вогонь до мінімуму та варіть близько 20 хвилин під кришкою, поки крупа не розвариться. За бажанням додайте молоко. Поріжте 1 банан на дрібні шматочки та подрібніть 1 банан у пюре. Додайте до каші цукор, банани та добре перемішайте. Зауважте, що каша повинна бути не надто сухою, а мати консистенцію сметани. Додайте зверху мед, і можна подавати.