Продукти

Олія
Борошно
Вівсянка
Крупи
Бобові
Мед
Овочі
Корма

Пшенична крупа — органічна крупа, виготовлена з очищених від зародка насіннєвих і плодових оболонок зерен пшениці, що ретельно подрібнюються, а потім шліфуються. Цей продукт вважається одночасно калорійним і добре засвоюваним. По суті, це чудове дієтичне джерело енергії.

Додано до Крупи

Три факти про пшеничну крупу:

  1. Страви з пшеничної крупи уповільнюють процеси старіння та сприятливо впливають на стан шкіри, волосся і нігтів. Пшенична каша відрізняється високим вмістом холіну – речовини, що регулює жировий обмін. Тому пшенична крупа є регулятором обміну жирів, покращує роботу органів травлення та сприяє зниженню рівня холестерину в крові.
  2. Пшенична крупа допомагає нормалізувати кислотно-лужний баланс, підвищити потенцію та загальний імунітет, компенсувати вітамінно-мінеральну недостатність.
  3. Крім незамінних амінокислот, клітковини, мінеральних речовин і вітамінів, пшенична крупа багата на каротин і біотин.
Харчова цінність
Калорійність 329  кКал
Білки 11,9 г 
Жири 2,3  г
Вуглеводи 69,3  г
Харчові волокна 4,4  г
Вода 14 г
Моно- і дисахариди 2  г
Крохмаль 62,4  г
Зола 2,5  г
Насичені жирні кислоти 0,2  г
Вітаміни
Вітамін PP 1,4  мг
Вітамін B1 (тіамін) 0,3  мг
Вітамін B2 (рибофлавін) 0,1  мг
Вітамін B6 (піридоксин) 0,5  мг
Вітамін B9 (фолієва) 32  мкг
Витамин E (ТЕ) 1,8  мг
Вітамін PP (ніациновий еквівалент) 2,9  мг
Макроелементи
Кальцій 40  мг
Магній 60  мг
Натрій 17  мг
Калій 295  мг
Фосфор 261  мг
Сірка 81  мг
Мікроелементи
Залізо 4,4  мг
Цинк 1,09  мг
Мідь 370  мкг
Марганець 0,76  мг
Фтор 90  мкг
Молібден 13  мкг
Кобальт 2,1  мкг
Інформація про вагу продукту:
Стакан 250 мл = 210 гр (646,8 кКал)
Стакан 200 мл = 170 гр (523,6 кКал)
Столова ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 25 гр (77 кКал)
Чайна ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 8 гр (24,6 кКал)

Хімічний склад продукту характеризується калорійністю, білками, жирами, вуглеводами, харчовими волокнами та вітамінами. Для органічної продукції ці параметри істотно залежать від природних факторів – температури повітря і кількості опадів під час вегетації рослини, посушливості або дощового сезону, географічної довготи та широти вирощування, ботанічного сорту зерна і типу ґрунту.
Передбачити всі фактори неможливо, ці дані показники є усередненими і довідковими.

 

Готуємо органічну пшеничну крупу просто

Корисні рецепти з органічною пшеничною крупою

Пшеничная каша с грибами
Пшенична каша з грибами
Інгредієнти: 2 стакани пшеничної крупи, 6 стаканів (1,25 л) грибного відвару, 400 г грибів, 80 г вершкового масла, 4 головки цибулі, зелень, олія рослинна, сіль.
Приготування:Відваріть гриби, відкиньте на друшляк. Відвар перелийте в інший посуд, гриби остудіть та поріжте невеликими шматочками. Розтопіть вершкове масло, додайте до нього трохи рослинної олії та обсмажте порізану цибулю. В кінці додайте стакан грибного бульйону, прокип’ятіть. У залишки грибного бульйону, що закипів, засипте промиту пшеничну крупу, розтоплене масло, посоліть. Коли каша почне густіти, додайте гриби, смажену цибулю з бульйоном, вимішайте та помістіть на 40 хвилин у духовку, прогріту до 200°С. Готову кашу посипте зеленню та заправте розтопленим вершковим маслом.
Пшеничная каша с маслинами
Пшенична каша з маслинами
Інгредієнти: 1 стакан пшеничної крупи, 2 стакани води, ½ банки маслин, 100 г бринзи або фети, 1 пучок м’яти, 2 ст. л. оливкової олії, 2 ст. л. лимонного соку, сіль.
Приготування: Залийте промиту крупу 2 стаканами води, доведіть у каструлі до кипіння. Зменште вогонь до мінімуму та варіть близько 20 хвилин під кришкою, поки крупа не розвариться. Поріжте маслини та сир, змішайте з пшеничною кашею. Дрібно наріжте м’яту і додайте до решти інгредієнтів. Посоліть і приправте перцем за бажанням. Змішайте оливкову олію з лимонним соком і заправте кашу. Все добре перемішайте і подавайте.