Продукти

Олія
Борошно
Вівсянка
Крупи
Бобові
Мед
Овочі
Корма

Ячна крупа — органічна крупа, виготовлена з подрібнених ядер ячменю. Ячну крупу виготовляють практично без шліфування та полірування, таким чином, в ячній крупі зберігаються практично всі корисні речовини, якими природа щедро наділила зерна ячменю. У крупі міститься багато вітамінів: РР, B6, B9, Е, а також мікроелементи: кальцій, фосфор, калій, цинк, натрій та інші. Корисні властивості такої каші проявляються у сприятливому впливі на роботу головного мозку, серця та процеси травлення. Каша з ячної крупи покращує зір і підвищує захист організму від простудних і вірусних інфекцій. Головна її цінність полягає в тому, що ячну крупу можна використовувати для дієтичного харчування, а також для харчування дітей та літніх людей, оскільки вона більш м’яка та ніжніша за перлову крупу.

Додано до Крупи

3 факти про ячну крупу:

  1. Завдяки високому вмісту харчових волокон ячна каша засвоюється значно довше інших каш, не підвищуючи при цьому рівень цукру в крові хворого на цукровий діабет, і створює тривале відчуття ситості, що сприяє позбавленню від зайвої ваги.

  2. Ячмінь дуже корисний для спортсменів. Пророщені зерна та цілісна крупа містять чудовий комплекс речовин, що стимулюють енергетичний та білковий обмін, сприяють прискоренню передачі нервових імпульсів до м’язових волокон. У правильній комбінації з іншими продуктами, їх використовують як для нарощування м’язової маси, так і для зняття втоми м’язів після інтенсивних фізичних навантажень.

  3. Різноманітні крупи з ячменю популярні в Східній та Західній Європі. З неї готують печеню, безліч солодких каш і страв, за консистенцією схожих на пудинги.

Харчова цінність
Калорійність 324  кКал
Білки 10,1 г
Жири 1,4 г
Вуглеводи 71,9 г
Харчові волокна 13,1 г
Вода 14 г
Моно- і дисахариди 0,8 г
Крохмаль 57,3 г
Зола 2,5 г
Насичені жирні кислоти 0,3 г
Вітаміни
Вітамін PP 2,7  мг
Вітамін B1 (тіамін) 0,27  мг
Вітамін B2 (рибофлавін) 0,08  мг
Вітамін B6 (піридоксин) 0,54  мг
Вітамін B9 (фолієва) 32  мкг
Вітамін E (ТЕ) 1,5  мг
Вітамін PP (ніациновий еквівалент) 4,7  мг
Макроелементи
Кальцій 80  мг
Магній 50  мг
Натрій 15  мг
Калій 280  мг
Фосфор 343  мг
Сірка 81  мг
Мікроелементи
Залізо 2,2  мг
Цинк 1,09  мг
Мідь 370  мкг
Марганець 0,76  мг
Фтор 90  мкг
Молібден 13  мкг
Кобальт 2,1  мкг
Інформація про вагу продукту:
Стакан 250 мл = 210 гр (646,8 кКал)
Стакан 200 мл = 170 гр (523,6 кКал)
Столова ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 25 гр (77 кКал)
Чайна ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 8 гр (24,6 кКал)

Хімічний склад продукту характеризується калорійністю, білками, жирами, вуглеводами, харчовими волокнами та вітамінами. Для органічної продукції ці параметри істотно залежать від природних факторів – температури повітря і кількості опадів під час вегетації рослини, посушливості або дощового сезону, географічної довготи та широти вирощування, ботанічного сорту зерна і типу ґрунту.
Передбачити всі фактори неможливо, ці дані показники є усередненими і довідковими.

 

Готуємо органічну ячну крупу просто

Корисні рецепти з органічної ячної крупи

izum sm
Ячна каша з родзинками, курагою та чорносливом
Інгредієнти:  2 стакани води, ½ стакана ячної крупи, жменя кураги, жменя родзинок, жменя чорносливу, сіль за смаком.
Приготування:  Залийте сухофрукти окропом. Поки вони настоюються, зваріть ячну кашу. Промийте сухофрукти і поріжте їх шматочками. Додайте органічне вершкове масло, змішайте із сухофруктами і подавайте.
kokt
Ячний яблучний пудинг
Інгредієнти: 700 г яблук Гала, 4 великі столові ложки ячної крупи, 1 столова ложка лимонного екстракту, 6 столових ложок тростинного цукру, 1 літр води, 2 стакани вершків для збивання, 1 чайна ложка екстракту ванілі.
Приготування: Очистіть яблука від шкірки та поріжте невеликими дольками. У каструлю з товстим дном влийте воду, ячну крупу та доведіть до кипіння. Додайте подрібнені яблука та готуйте 30 хвилин на повільному вогні до готовності ячної крупи. Коли крупа стане м’якою, приберіть каструлю з вогню та зробіть пюре за допомогою блендера. Додайте лимонний екстракт, 4 столові ложки тростинного цукру та доведіть до кипіння на повільному вогні. Через 5 хвилин заберіть з вогню, охолодіть та помістіть пюре в холодильник. Після охолодження переконайтеся, що пюре ретельно подроблене. Якщо необхідно, збийте його ще раз блендером. В окремій ємності збийте міксером вершки та 2 ст. л. тростинного цукру, додайте ванільний екстракт. Збивайте до формування міцних стабільних піків у кремі. При подачі викладіть пудинг та збиті вершки шарами в скляний стакан.