Продукти

Олія
Борошно
Вівсянка
Крупи
Бобові
Мед
Овочі
Корма

Пропарена органічна гречана крупа – це ядро органічно вирощеної гречки, оброблене традиційним способом – термічним пропарюванням при тиску. Завдяки цьому крупа набуває темного кольору та характерного гречаного аромату. Гречана крупа відрізняється оптимально збалансованим біохімічним складом, високою харчовою та енергетичною цінністю. Тому вона вважається одним з найбільш корисних продуктів і компонентів збалансованого дієтичного харчування, в тому числі дитячого.

Додано до Крупи

Три факти про гречку:

  1. Зелена гречка – багате джерело білка та амінокислот. З 20 амінокислот, що містяться в харчових білках, 8 є незамінними. Це триптофан, лізин, метіонін, валін, треонін, лейцин, ізолейцин, фенілаланін. Зелена гречка містить всі 8 незамінних амінокислот у значній кількості, і найголовніше – вони збалансовані та легко засвоюються, на відміну від продуктів тваринного походження. Зелена гречка також багата на лізин, який повністю відсутній в інших рослинах.
  2. Гречка лідирує серед більшості круп’яних культур за вмістом вітамінів групи B (B1, B2, B3, B6, B8, B9), що відповідають за гарний стан і зовнішній вигляд шкіри, нігтів і волосся та відіграють важливу роль у процесі кровотворення, у функціонуванні головного мозку, серцево-судинної, травної та імунної систем.
  3. Зелена гречка не містить глютену (клейковини), а це значить, її можуть вживати в їжу люди, що дотримуються безглютенової дієти та мають алергію на глютен.
Вітаміни
Вітамін PP 4,2  мг
Вітамін E 6,65  мг
Бета-каротин 0,01  мг
Вітамін A (РЕ) 2  мкг
Вітамін B1 (тіамін) 0,43  мг
Вітамін B2 (рибофлавін) 0,2  мг
Вітамін B6 (піридоксин) 0,4  мг
Вітамін B9 (фолієва) 32  мкг
Вітамін E (ТЕ) 0,8  мг
Вітамін PP (ніациновий еквівалент) 7,2  мг
Макроелементи
Кальцій 20  мг
Магній 200  мг
Натрій 3  мг
Калій 380  мг
Фосфор 298  мг
Хлор 33  мг
Сірка 88  мг
Мікроелементи
Залізо 6,7  мг
Цинк 2,05  мг
Йод 3,3  мкг
Мідь 640  мкг
Марганець 1,56  мг
Селен 8,3  мкг
Хром 4  мкг
Фтор 23  мкг
Молібден 34,4  мкг
Бор 350  мкг
Кремній 81  мг
Кобальт 3,1  мкг
Нікель 10,1  мкг
Титан 33  мк
Інформація про вагу продукту:
Стакан 250 мл = 210 гр (646,8 кКал)
Стакан 200 мл = 170 гр (523,6 кКал)
Столова ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 25 гр (77 кКал)
Чайна ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 8 гр (24,6 кКал)

Хімічний склад продукту характеризується калорійністю, білками, жирами, вуглеводами, харчовими волокнами та вітамінами. Для органічної продукції ці параметри істотно залежать від природних факторів – температури повітря і кількості опадів під час вегетації рослини, посушливості або дощового сезону, географічної довготи та широти вирощування, ботанічного сорту зерна і типу ґрунту.
Передбачити всі фактори неможливо, ці дані показники є усередненими і довідковими.

 

Як просто приготувати пропарену гречку

Корисні рецепти з пропареної гречки

Гречка со свеклой и укропом
Гречка з буряком та укропом
Інгредієнти: 250 г гречаної крупи, 750 мл окропу, 500 г відвареного або запеченого буряка, 1 велика дрібно нарізана цибулина, 2 подрібнені зубчики часнику, 2 ст. л. подрібненого кропу, 2 ст. л. органічної рослинної олії, морська сіль, чорний перець, трохи сметани або густого йогурту для подачі.
Приготування: Промийте гречану крупу, прожарте її на сухій розжареній сковороді 2-3 хвилини до появи характерного аромату. В окремій великій сковороді розігрійте органічну рослинну олію, додайте цибулю та злегка обсмажте її протягом 5 хвилин. Додайте подрібнений часник і обсмажте їх ще близько хвилини. Додайте гречану крупу та киплячу воду, заправте морською сіллю і чорним меленим перцем. Накрийте сковороду кришкою, зменште вогонь і тушкуйте на невеликому вогні протягом 20 хвилин, поки вода не поглинеться і гречана крупа стане м’якою, але не розвариться. Додайте буряк, подрібнений на крупній тертці, та тушкуйте ще протягом 2-3 хвилин. Додайте кріп. Прикрасьте сметаною і подавайте гарячим.
Гречка с грибами шиитаке и овощами
Гречка з грибами шіїтаке та овочами
Інгредієнти: 1 чашка органічної гречаної крупи, 1 ст. л. кокосової олії, 2 зубчики часнику, 6-8 грибів шіїтаке, 1 цукіня, 1 помідор, 1 маленька броколі, 1 невеликий солодкий перець, сушений базилік, морська сіль, чорний перець.
Приготування:Приготуйте гречану крупу простим методом. На великій сковороді на повільному вогні розігрійте 1 ст. л. кокосової олії. Додайте подрібнений часник, подрібнені гриби шіїтаке. Потім по черзі додавайте нарізані кубиками овочі, тримаючи сковороду постійно накритою кришкою, щоб овочі тушкувались на пару, а не обсмажувались. Спочатку цукіню, потім солодкий перець, суцвіття броколі, помідор. Загалом ваша суміш грибів та овочів має тушкуватися на середньому вогні 10-15 хвилин. Як тільки гречана крупа буде готова, додайте її в овочеву суміш, перемішайте та подавайте гарячою.