Продукти

Олія
Борошно
Вівсянка
Крупи
Бобові
Мед
Овочі
Корма

Манка – це зародок зерна органічної пшениці. Його отримують при видаленні оболонки та ендосперму зернятка в процесі переробки пшениці у борошно. Склад манної крупи надзвичайно багатий та різноманітний. У нього входять крохмаль, білки, велика кількість вітамінів групи Е і В, а також кальцій, калій, фосфор, залізо і натрій.

Додано до Крупи

Три факти про манну крупу:

  1. Єдина з усіх злаків, манка обволікає запалені місця в шлунково-кишковому тракті та всмоктується тільки в нижньому відділі кишечнику, тому її часто призначають після операцій на шлунку і дванадцятипалій кишці, а також при гострих і хронічних захворюваннях травної системи.

  2. Відмінна засвоюваність та досить висока енергетична цінність манної крупи дозволяє позбутися хронічної втоми.

  3. Окрім гарної засвоюваності та поживності, вона виводить з організму надлишок жиру і слизу.

Харчова цінність
Калорійність 328  кКал
Білки 12,5  г
Жири 1,5 г
Вуглеводи 69,5  г
Харчові волокна 3,6  г
Вода 14 г
Моно- і дисахариди 1,6  г
Крохмаль 64  г
Зола 1,5  г
Насичені жирні кислоти 0,2  г
Вітаміни
Вітамін E 2,55  мг
Вітамін PP 1,2  мг
Вітамін B1 (тіамін) 0,14  мг
Вітамін B2 (рибофлавін) 0,04  мг
Вітамін B6 (піридоксин) 0,17  мг
Вітамін B9 (фолієва) 23  мкг
Вітамін E (ТЕ) 1,5  мг
Вітамін PP (ніациновий еквівалент) 3  мг
Макроелементи
Кальцій 20  мг
Магній 50  мг
Натрій 15  мг
Калій 280  мг
Фосфор 343  мг
Сірка 81  мг
Мікроелементи
Залізо 1  мг
Цинк 0,59  мг
Мідь 70  мкг
Марганець 0,44  мг
Хром 1  мкг
Фтор 20  мкг
Молібден 11,3  мкг
Бор 63  мкг
Ванадій 103  мкг
Кремній 6  мг
Кобальт 25  мкг
Алюміній 570  мкг
Нікель 11,5  мкг
Олово 3,2  мкг
Титан 8,9  мкг
Інформація про вагу продукту:
Стакан 250 мл = 210 гр (646,8 кКал)
Стакан 200 мл = 170 гр (523,6 кКал)
Столова ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 25 гр (77 кКал)
Чайна ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 8 гр (24,6 кКал)

Хімічний склад продукту характеризується калорійністю, білками, жирами, вуглеводами, харчовими волокнами та вітамінами. Для органічної продукції ці параметри істотно залежать від природних факторів – температури повітря і кількості опадів під час вегетації рослини, посушливості або дощового сезону, географічної довготи та широти вирощування, ботанічного сорту зерна і типу ґрунту.
Передбачити всі фактори неможливо, ці дані показники є усередненими і довідковими.

 

Готуємо органічну манну крупу просто

Корисні рецепти з органічною манкою

Сырники
Сирники
Інгредієнти: 250 г знежиреного зернистого сиру, 1 жовток, 1 повна столова ложка манної крупи, 1 ст. л. цукру.
Приготування: Розм’якшіть виделкою сир. Чим менше у сирі жирності, тим менше сирники будуть розпадатися та їм абсолютно не будуть потрібні сполучні речовини, такі як борошно. Додайте жовток, манку і цукор. Ретельно перемішайте сирну суміш, утрамбуйте і дайте настоятися 30-40 хвилин при кімнатній температурі. Сформуйте сирники, за бажанням обваляйте їх у борошні. Обсмажте сирники на середньому вогні на топленому вершковому маслі до готовності.
Манный пудинг с шоколадом и бананами
Манний пудинг з шоколадом та бананами
Інгредієнти: 1 стиглий банан, 125 мл мигдалевого молока, 3 ст. л. меду, 2 ст. л. рослинної олії, 2 ст. л. порошку какао, 200 г манної крупи, 2 ст. л. розтопленого чорного шоколаду.
Приготування: Очистіть стиглий банан і подрібніть його в однорідне пюре. Додайте мигдальне молоко, мед, олію та знову розмішайте масу до однорідної консистенції. Просійте какао в пюре. Перелийте пюре в каструльку і доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Масу, що закипіла, зніміть з вогню і поступово введіть тонкою цівкою манну крупу, перемішуючи та заварюючи її в гарячій масі. За допомогою блендера збийте пюре та переконайтеся, що в ньому немає грудочок. Пудингову масу викладіть у прозорі вазочки, полийте зверху розтопленим шоколадом, накрийте харчовою плівкою та поставте в холодильник до застигання. При подачі прикрасьте збитими вершками, листком м’яти або ягодами.