Продукти

Олія
Борошно
Вівсянка
Крупи
Бобові
Мед
Овочі
Корма

Перлова крупа — органічна крупа, виготовлена зі шліфованих ядер ячменю. У крупі міститься багато вітамінів: РР, B6, B9, Е, а також мікроелементи: кальцій, фосфор, калій, цинк, натрій та інші. Корисні властивості такої каші проявляються в сприятливому впливі на роботу головного мозку, серця та процеси травлення. Каша з перлової крупи покращує зір і підвищує захист організму від простудних і вірусних інфекцій.

Додано до Крупи

3 факти про перлову крупу:

  1. Завдяки високому вмісту харчових волокон перлова каша засвоюється значно довше інших каш, не підвищуючи при цьому рівень цукру в крові хворого на цукровий діабет, і створює тривале відчуття ситості, що сприяє позбавленню від зайвої ваги.

  2. Ячмінь дуже корисний для спортсменів. Пророщені зерна та цілісна крупа містять чудовий комплекс речовин, що стимулюють енергетичний та білковий обмін, сприяють прискоренню передачі нервових імпульсів до м’язових волокон. У правильній комбінації з іншими продуктами, їх використовують як для нарощування м’язової маси, так і для зняття втоми м’язів після інтенсивних фізичних навантажень.

  3. Перлова крупа популярна в Східній та Західній Європі. У Шотландії та Скандинавії її додають у бульйони та супи. Орзотто – ячмінний еквівалент різотто, широко поширений на півночі Італії.
Харчова цінність
Калорійність 330 кКал
Білки 9,3 г
Жири 1,2 г
Вуглеводи 73,0 г
Харчові волокна 15,6 г
Вода 14  г
Моно- і дисахариди 0,8 г
Крохмаль 56,1 г
Зола 2,5 г
Насичені жирні кислоти 0,3 г
Вітаміни
Вітамін PP 2  мг
Вітамін E 3,7  мг
Вітамін B1 (тіамін) 0,12  мг
Вітамін B2 (рибофлавін) 0,06  мг
Вітамін B5 (пантотенова) 0,5  мг
Вітамін B6 (піридоксин) 0,36  мг
Вітамін B9 (фолієва) 24  мкг
Вітамін E (ТЕ) 1,1  мг
Вітамін PP (ніациновий еквівалент) 3,7  мг
Макроелементи
Кальцій 38  мг
Магній 40  мг
Натрій 15 мг
Калій 280 мг
Фосфор 323  мг
Сірка 77  мг
Мікроелементи
Залізо 2,5  мг
Цинк 0,92  мг
Мідь 280  мкг
Марганець 0,65  мг
Хром 12,5  мкг
Фтор 60  мкг
Молібден 12,7  мкг
Кобальт 1,8  мкг
Нікель 20  мкг
Титан 16,7  мкг
Інформація про вагу продукту:
Стакан 250 мл = 210 гр (646,8 кКал)
Стакан 200 мл = 170 гр (523,6 кКал)
Столова ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 25 гр (77 кКал)
Чайна ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 8 гр (24,6 кКал)

Хімічний склад продукту характеризується калорійністю, білками, жирами, вуглеводами, харчовими волокнами та вітамінами. Для органічної продукції ці параметри істотно залежать від природних факторів – температури повітря і кількості опадів під час вегетації рослини, посушливості або дощового сезону, географічної довготи та широти вирощування, ботанічного сорту зерна і типу ґрунту.
Передбачити всі фактори неможливо, ці дані показники є усередненими і довідковими.

 

Готуємо органічну перлову крупу просто:

Корисні рецепти з органічною перловою крупою

Лимонное орзотто с базиликом
Лимонне орзото з базиліком
Інгредієнти: 2 столові ложки оливкової олії, 1 подрібнена велика цибулина, 1½ стакана перлової крупи, ½ стакана білого сухого вина, 3 стакани курячого бульйону, ½ стакана свіжого або замороженого зеленого горошку, ⅓ стакана тертого пармезану, 2 столові ложки подрібненого зеленого базиліку, 1 чайна ложка лимонної цедри, ¼ стакана густих вершків або некислої сметани, сік 1 невеликого лимона, сіль і мелений чорний перець.
Приготування:Розігрійте на середньому вогні оливкову олію в каструлі з товстим дном або великій сковороді. Додайте подрібнену цибулину та протушкуйте її до прозорого кольору. Додайте перлову крупу і обсмажте 2 хвилини, періодично помішуючи. Додайте вино і тушкуйте доти, поки рідина не випариться. Повільно введіть курячий бульйон, постійно помішуючи. Доведіть до кипіння, зменште вогонь, накрийте кришкою та тушкуйте 30-40 хвилин до тих пір, поки рідина не випариться і перлова крупа стане м’якою. При готовності приберіть орзотто з вогню і додайте зелений горошок, пармезан, свіжий базилік, лимонну цедру, густі вершки і лимонний сік. Заправте орзотто сіллю, чорним меленим перцем за смаком і подавайте.
skofa sm
Перловий салат з кукурудзою
Інгредієнти для салату: зернятка 4-х кукурудзяних качанів, 2 подрібнені зубчики часнику, 1 стакан перлової крупи, 2 стакани помідорів чері, 20-25 помідорів чері, 2 столові ложки подрібненого базиліка, 2 столові ложки подрібненої петрушки, подрібнена невелика червона цибулина.
Інгредієнти для заправки: 100 г оливкової олії, 3 ст. л. червоного винного оцту, цедра 1 лимона, сік 1 лимона, сіль і чорний мелений перець за смаком.
Приготування:  Відваріть перлову крупу до готовності в підсоленій воді, обполосніть холодною водою та залиште в друшляку. Розігрійте на середньому вогні 2 ст. л. оливкової олії у сковороді з товстим дном. Додайте кукурудзяні зернятка, часник, обсмажте 3-4 хвилини та відставте охолоджуватись. Для заправки змішайте оливкову олію, винний оцет, лимонний сік і цедру, сіль, перець і подрібнений червоний лук. Ретельно перемішайте. У салатниці змішайте охолоджену кукурудзу і перлові зерна. Додайте половинки томатів чері, петрушку та базилік. Влийте салатну заправку і добре перемішайте. Прикрасьте свіжим базиліком, меленим перцем і подавайте. Перловий салат можна готувати заздалегідь і подавати холодним або кімнатної температури.