Продукти

Олія
Борошно
Вівсянка
Крупи
Бобові
Мед
Овочі
Корма

Вівсяні пластівці Creamy виробляються із зерен органічного вівса методом плющення та пропарювання, а також подальшого подрібнення зерна на більш дрібні шматочки. Пластівці Creamy ще більш зручні в приготуванні, ніж Original, вони надають каші ніжної кремової текстури. У вівсяних пластівцях високий вміст рослинної клітковини, яка дуже позитивно впливає на процеси травлення та покращує загальне самопочуття, а також забезпечує тривале відчуття ситості.

Додано до Вівсянка

3 факти про вівсяні пластівці:

  1. Вівсянка посідає провідні позиції в списку натуральних антидепресантів завдяки вітамінам групи В, які містяться у вівсянці у великій кількості. Саме ці вітаміни відповідають за здоров’я нервів, відсутність безсоння, а також за чистоту шкіри.

  2. У волокнах вівса міститься дуже важливий елемент для зниження рівня холестерину – бета-глюкан. Вживання всього 3 г розчинних волокон вівса допомагають знизити рівень холестерину на 8-23% у людей з його високим змістом.

  3. У вівсі міститься велика кількість вітаміну Е. Він захищає організм від вільних радикалів, які ушкоджують молекулу ДНК і можуть спричинити рак.

Харчова цінність
Калорійність 355  кКал
Білки 13,1 г
Жири 6,2 г
Вуглеводи 65,7 г
Харчові волокна 6 г
Вода 13 г
Моно- і дисахариди 1,2 г
Крохмаль 58 г
Зола 2,0 г
Насичені жирні кислоти 1,4 г
Вітаміни
Витамин PP 1  мг
Вітамін E 3,2  мг
Вітамін B1 (тіамін) 0,45  мг
Вітамін B2 (рибофлавін) 0,1  мг
Вітамін B6 (пирідоксин) 0,24  мг
Вітамін B9 (фоліевая) 23  мкг
Вітамін E (ТЕ) 1,6  мг
Вітамін H (биотін) 20  мкг
Вітамін PP (Ниаціновый еквівалент) 4,6  мг
Макроелементи
Кальцій 52  мг
Магній 129  мг
Натрій 20  мг
Калій 330  мг
Фосфор 328  мг
Хлор 73  мг
Сірка 88  мг
Мікроелементи
Залізо 3,6  мг
Цинк 3,1  мг
Йод 6  мкг
Мідь 450  мкг
Марганець 3,82  мг
Фтор 45  мкг
Кобальт 5  мкг
Інформація про вагу продукту:
Стакан 250 мл = 210 гр (646,8 кКал)
Стакан 200 мл = 170 гр (523,6 кКал)
Столова ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 25 гр (77 кКал)
Чайна ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 8 гр (24,6 кКал)

Хімічний склад продукту характеризується калорійністю, білками, жирами, вуглеводами, харчовими волокнами та вітамінами. Для органічної продукції ці параметри істотно залежать від природних факторів – температури повітря і кількості опадів під час вегетації рослини, посушливості або дощового сезону, географічної довготи та широти вирощування, ботанічного сорту зерна і типу ґрунту.
Передбачити всі фактори неможливо, ці дані показники є усередненими і довідковими.

 

Готуємо вівсяні пластівці просто

Корисні рецепти з органічними вівсяними пластівцями

blin sm
Бананово-вівсяні оладки
Інгредієнти: 1 ст. вівсяних пластівців, 1 ч. л. пекарської суміші, ¼ ч. л. морської солі, ¼ ч. л. кориці, 2 маленькі банани або 1½ великого, ½ ст. молока, 2 ч. л. подрібненого насіння льону (за бажанням. Якщо ви не додаєте насіння льону, трохи зменште кількість молока), 2 ч. л. кленового сиропу або рідкого меду, ½ ст. л. кокосової олії, ванільний екстракт.
Приготування:  Розтопіть кокосову олію. Подрібніть вівсяні пластівці в блендері та змішайте у великій ємності всі сухі інгредієнти – вівсяні пластівці, пекарний порошок, сіль, корицю. Окремо змішайте в блендері всі м’які інгредієнти: банани, молоко, насіння льону, кленовий сироп, розтоплену кокосову олію і ваніль. Постійно помішуючи, всипте м’які інгредієнти в сухі. Ретельно перемішайте тісто. На середньому вогні посмажте оладки. При подачі прикрасьте їх свіжими фруктами, м’ятою та кленовим сиропом.
supchiiiiik sm
Крем-суп з вівсяними пластівцями, броколі та шпинатом
Інгредієнти:ст. л. оливкової олії, 1 невелика подрібнена цибулина, 2 подрібнені зубчики часнику, 4 ст. бульйону, 300 г вівсяних пластівців, 450 г броколі, 75 г листя молодого шпинату, пучок зеленого базиліку, ⅓ ст. сметани, 1 ст. л. соусу песто.4 ст бульона, 300 г овсяных хлопьев, 450 г брокколи, 75г листьев молодого шпината, пучок зеленого базилика, ⅓ ст сметаны, 1 ст л соуса песто.
Приготування: У каструлі з товстим дном розігрійте масло та обсмажте на повільному вогні цибулю до прозорості. Додайте подрібнений часник і обсмажте суміш 1 хв. Додайте бульйон і вівсяні пластівці. Коли суп закипить, зменште вогонь, накрийте кришкою та тушкуйте 5 хвилин. Потім додайте броколі та варіть 6-7 хвилин або до тих пір, доки не розм’якшиться броколі. Додайте листя шпинату та варіть 1 хвилину. Зніміть каструлю з вогню та дайте супу трохи охолонути. Додайте листя базиліку і подрібніть суп блендером до рівномірної консистенції пюре. В окремій ємності змішайте сметану та соус песто. При сервіровці розлийте крем-суп в тарілки, заправте його сумішшю сметани та соусу песто і прикрасьте листочками базиліку. Подавайте з підрум’яненим домашнім хлібом.