Продукти

Олія
Борошно
Вівсянка
Крупи
Бобові
Мед
Овочі
Корма

Вівсяні пластівці «Original» виробляються з цілісних зерен органічного вівса методом плющення та пропарювання, завдяки чому ми отримуємо вівсяні пластівці, що містять масу корисних речовин, таких як білки, вітамін B, мінерали, залізо, клітковину. Вівсяні пластівці мають високий вміст рослинної клітковини, яка дуже позитивно впливає на процеси травлення, покращує загальне самопочуття, а також забезпечує тривале відчуття ситості.

Додано до Вівсянка

3 факти про вівсяні пластівці:

  1. Вівсянка посідає провідні позиції в списку натуральних антидепресантів завдяки вітамінам групи В, які містяться у вівсянці у великій кількості. Саме ці вітаміни відповідають за здоров’я нервів, відсутність безсоння, а також за чистоту шкіри.

  2. У волокнах вівса міститься дуже важливий елемент для зниження рівня холестерину – бета-глюкан. Вживання всього 3 г розчинних волокон вівса допомагають знизити рівень холестерину на 8-23% у людей з його високим змістом.

  3. У вівсі міститься велика кількість вітаміну Е. Він захищає організм від вільних радикалів, які ушкоджують молекулу ДНК і можуть спричинити рак.
Харчова цінність
Калорійність 355  кКал
Білки 13,1 г
Жиры 6,2 г
Вуглеводи 65,7 г
Харчові волокна 7,5 г
Вода 13 г
Моно- і дисахариди 1,2 г
Крохмаль 56,5 г
Зола 2,0 г
Насичені жирні кислоти 1,4 г
Вітаміни
Вітамін PP 1  мг
Вітамін E 3,2  мг
Вітамін B1 (тіамін) 0,45  мг
Вітамін B2 (рибофлавін) 0,1  мг
Вітамін B6 (піридоксин) 0,24  мг
Вітамін B9 (фолієва) 23  мкг
Вітамін E (ТЕ) 1,6  мг
Вітамін H (біотин) 20  мкг
Вітамін PP (ніациновий еквівалент) 4,6  мг
Макроелементи
Кальцій 52  мг
Магній 129  мг
Натрій 20  мг
Калій 330  мг
Фосфор 328  мг
Хлор 73  мг
Сірка 88  мг
Мікроелементи
Залізо 3,6  мг
Цинк 3,1  мг
Йод 6  мкг
Мідь 450  мкг
Марганець 3,82  мг
Фтор 45  мкг
Кобальт 5  мкг
Інформація про вагу продукту:
Стакан 250 мл = 210 гр (646,8 кКал)
Стакан 200 мл = 170 гр (523,6 кКал)
Столова ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 25 гр (77 кКал)
Чайна ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 8 гр (24,6 кКал)

Хімічний склад продукту характеризується калорійністю, білками, жирами, вуглеводами, харчовими волокнами та вітамінами. Для органічної продукції ці параметри істотно залежать від природних факторів – температури повітря і кількості опадів під час вегетації рослини, посушливості або дощового сезону, географічної довготи та широти вирощування, ботанічного сорту зерна і типу ґрунту.
Передбачити всі фактори неможливо, ці дані показники є усередненими і довідковими.

 

Готуємо вівсяні пластівці просто

Корисні рецепти з органічними вівсяними пластівцями

chornaa sm
Вівсяне печиво з лісовими горіхами
Інгредієнти: 1 ст. вівсяних пластівців, 1 – 1½ ст. цільнозернового борошна, 100 г розм’якшеного вершкового масла, ½ ст. коричневого цукру, 2 яйця, 1 ст. підсмажених крупноподрібнених лісових горіхів, 50 г сушеної журавлини або вишні, ½ ч л морської солі.
Приготування: Збийте міксером вершкове масло з цукром до отримання однорідної маси. Додайте до масляної суміші яйця, сіль і збийте ще раз. Додайте лісові горіхи, сушені ягоди, вівсяні пластівці, борошно та ретельно вимісіть. Сформуйте з тіста кульки та обваляйте їх у борошні. Застеліть деко папером для випічки, викладіть на нього кульки та злегка притисніть їх. Поставте печиво на 10-12 хвилин у попередньо розігріту до 180°С духовку.
slise sm
Гранола з насінням, корицею і родзинками
Інгредієнти: 1 ст. неглазурованих кукурудзяних пластівців, 1½ ст. вівсяних пластівців, ½ ст. насіння льону, ¼ ст. насіння чиа, ¼ ст. соняшникового насіння, ¼ ст. гарбузового насіння, 2 ч. л. кориці, ½ ч. л. морської солі, ⅓ ст. розтопленої кокосової олії, ½ ст. нектару агави (або кленового сиропу, або рідкого меду), ½ ст. родзинок.
Приготування: Розігрійте духовку до 150°С. У великій ємності змішайте кукурудзяні пластівці, вівсяні пластівці та все насіння. Потім додайте корицю, морську сіль і влийте нектар агави (або кленовий сироп, або рідкий мед) і розтоплену кокосову олію. Перемішайте всі інгредієнти. Застеліть деко папером для випічки та рівномірно розподіліть суміш одним шаром. Випікайте у духовці 30 хвилин. Після запікання дайте гранолі охолонути ще 30 хвилин. У великій ємності розламайте гранолу на невеликі за розміром шматочки та змішайте їх з родзинками. Зберігайте гранолу в герметичній банці до 2-х тижнів. Це відмінний сніданок у поєднанні з молоком, йогуртом, кефіром, соком, горіховим або зерновим молоком.