Продукти

Олія
Борошно
Вівсянка
Крупи
Бобові
Мед
Овочі
Корма

Органічний бджолиний мед різнотрав’я — це органічний продукт, отриманий після переробки бджолами-медоносами нектару квітучих польових трав. Мед дуже легко засвоюється організмом, тому що він складається з простих цукрів: глюкози та фруктози, і комплексу вітамінів та мікроелементів. Крім того, в невеликих кількостях в ньому присутній пилок рослин, прополіс, ферменти, що виділяються бджолою, і речовини, що первісно присутні в нектарі квітів. Завдяки цьому мед має антибактеріальну, протигрибкову та антивірусну дію, підвищує енергетичний рівень, життєвий тонус людини та додає сил.

Додано до Мед

3 факти про органічний мед:

  1. Бджолині вулики знаходяться на території органічних полів та угідь, які 3 роки не оброблялися агрохімією та сертифіковані Європейськими органами. У радіусі 3 км польоту бджоли від вулика розташовані тільки органічні сільськогосподарські угіддя.

  2. У нагляді за вуликом не використовуються жодні хімікати та антибіотики. А в приготуванні меду не додається цукор та жодні інші добавки.

  3. У процесі виробництва мед не нагрівається вище 38 градусів, що повністю зберігає його корисні властивості.

Харчова цінність
Калорійність 314  кКал
Білки 0,8 г
Вуглеводи 74,8 г
Органічні кислоти 1,2 г
Вода 17,4 г
Моно- і дисахариди 70,3 г
Крохмаль 4,5 г
Зола 0,3 г
Вітаміни
Вітамін PP 0,2  мг
Вітамін B1 (тіамін) 0,01  мг
Вітамін B2 (рибофлавін) 0,03  мг
Вітамін B5 (пантотенова) 0,1  мг
Вітамін B6 (піридоксин) 0,1  мг
Вітамін B9 (фолієва) 15  мкг
Вітамін C 2  мг
Вітамін H (біотин) 0,04  мкг
Вітамін PP (ніациновий еквівалент) 0,4  мг
Макроелементи
Кальцій 14  мг
Магній 3  мг
Натрій 10  мг
Калій 36  мг
Фосфор 18  мг
Хлор 19  мг
Сірка 1  мг
Мікроелементи
Залізо 0,8  мг
Цинк 0,094  мг
Йод 2  мкг
Мідь 59  мкг
Марганець 0,034  мг
Фтор 100  мкг
Кобальт 0,3  мкг
Інформація про вагу продукту:
Стакан 250 мл = 210 гр (646,8 кКал)
Стакан 200 мл = 170 гр (523,6 кКал)
Столова ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 25 гр (77 кКал)
Чайна ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 8 гр (24,6 кКал)

Хімічний склад продукту характеризується калорійністю, білками, жирами, вуглеводами, харчовими волокнами та вітамінами. Для органічної продукції ці параметри істотно залежать від природних факторів – температури повітря і кількості опадів під час вегетації рослини, посушливості або дощового сезону, географічної довготи та широти вирощування, ботанічного сорту зерна і типу ґрунту.
Передбачити всі фактори неможливо, ці дані показники є усередненими і довідковими.

 

Корисні рецепти з медом

kachok sm
Чай лимонад з медом
Інгредієнти: чорний чай, 4 ст. л. меду, 1 лимон, 1 ч. л. м’яти.
Приготування: Заваріть 2 л чорного чаю з м’ятою, дайте йому охолонути. Лимон розріжте навпіл, половину наріжте кружечками, з другої вичавте сік. Перемішайте лимонний сік з медом і додайте цю суміш до чаю. У глечик з чаєм покладіть лід, кружечки лимона та подавайте.
grfff sm
Медова французька заправка для салату без олії
Інгредієнти:  80 мл томатної пасти, ⅓ ст. рідкого меду, ¼ ст. білого винного оцту, ¼ ст. лимонного соку, ½ ст. л. дрібно нарізаної цибулі, ½ ч. л. солі, ½ ч. л. паприки, ½ ч. л. порошку часнику, ½ ч. л. сушеного селери.
Приготування:  Змішайте всі інгредієнти в середній ємності, ретельно перемішайте до розчинення солі. Для зберігання в холодильнику перелийте заправку в скляну ємність. Заправка відмінно підходить для зелених салатів і курки.