Зелена сочевиця
Сочевичні боби - джерело повільних вуглеводів і низького вмісту жирів. Завдяки великій кількості рослинного білка вони вважаються ідеальною заміною м'яса. Зелена сочевиця наповнена клітковиною, яка робить страви здоровими та ситними.
З сочевиці можна готувати вишукані гарніри, салати, супи і навіть начинки для випічки. Вона надає стравам пряного аромату та дарує насичений смак з горіховим відтінком. Такі спеції як аніс, лавровий лист, петрушка, часник, духмяний перець стануть прекрасним доповненням до цього продукту.
Три факти про органічну зелену сочевицю:
- Користь зеленої сочевиці криється у багатстві вітамінно-мінерального набору: калію, магнію, кальцію, фосфору, цинку, вітамінів групи B. Регулярне вживання сочевиці позитивно впливає на здоров'я кишечника, а також судин, допомагає знизити рівень холестерину в крові та запобігти розвитку атеросклерозу.
- Сочевиця містить цінну органічну речовину - танін, який має фунгіцидні властивості. У медицині він зустрічається в складі протизапальних, антибактеріальних і кровоспинних засобів. Танін також має антиоксидантну дію на організм.
- Боби зеленої сочевиці відмінно зберігають форму під час термічної обробки. Їх приготування не потребує попереднього замочування. Достатньо просто залити водою і варити протягом 30 хв.
Харчова цінність | |
---|---|
Калорійність | 331 кКал |
Білки | 23,9 г |
Жири | 1,3 г |
Вуглеводи | 59,6 г |
Харчові волокна | 30,5 г |
Вода | 10,4 г |
Зола | 2,67 г |
Насичені жирні кислоти | 0,16 г |
Вітаміни | |
Вітамін PP | 2,61 мг |
Вітамін B1 (тіамін) | 0,87 мг |
Вітамін B2 (рибофлавін) | 0,21 мг |
Витамин B4 (холін) | 96,4 мг |
Вітамін B5 (пантотенова кислота) | 2,14 мг |
Вітамін B6 (піридоксин) | 0,54 мг |
Вітамін B9 (фолієва кислота) | 479 мкг |
Вітамін PP (ніациновий еквівалент) | 6,47 мг |
Макроелементи | |
Кальцій | 56 мг |
Магній | 122 мг |
Натрій | 6 мг |
Калій | 955 мг |
Фосфор | 451 мг |
Мікроелементи | |
Залізо | 7,54 мг |
Цинк | 4,78 мг |
Мідь | 0,52 мкг |
Марганець | 1,33 мг |
Селен | 8,2 мкг |
Інформація про вагу продукту: | |
Склянка 250 мл = 210 г (695,1 кКал) | |
Склянка 200 мл = 170 г (562,7 кКал) | |
Столова ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 25 г (82,75 кКал) | |
Чайна ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 8 г (26,48 кКал) |
Хімічний склад продукту характеризується калорійністю, білками, жирами, вуглеводами, харчовими волокнами та вітамінами. Для органічної продукції ці параметри істотно залежать від природних факторів – температури повітря і кількості опадів під час вегетації рослини, посушливості або дощового сезону, географічної довготи та широти вирощування, ботанічного сорту зерна і типу ґрунту. Передбачити всі фактори неможливо, ці дані показники є усередненими і довідковими.
Готуємо органічну зелену сочевицю просто
Корисні рецепти з органічною зеленою сочевицею
Салат з сочевиці та авокадо
Приготування: Відваріть боби сочевиці, відкиньте їх на сито або друшляк, дайте охолонути. Очистіть авокадо від шкірки і наріжте м'якоть великими шматочками. Складіть всі інгредієнти в глибоку тарілку, додайте оливкової олії, лимонного соку і приправте за смаком сіллю.
Сочевичні млинці"
Приготування: Замочіть сочевицю в холодній воді на 6-8 годин. Змінивши воду, поставте на плиту та варіть в підсоленій воді, поки боби не стануть м'якими. Злийте воду і збийте блендером пюре. Викладіть його в глибоку ємність і туди ж просійте пшеничну муку. Додайте цукор, сіль і соняшникову олію. Замісіть млинцеве тісто. Аби домогтися необхідної консистенції, поступово вливайте холодну воду. Підготуйте сковороду, попередньо розігрівши її та змастивши олією. Наливайте на сковороду тісто тонким шаром і розподіліть його по всій поверхні. Готуйте млинці до злегка золотистого кольору, потім перевертайте. Доповнити блюдо можна сметанним соусом.