Червона сочевиця
Сочевичні боби темно-червоного забарвлення - невеликі, тому варяться швидко без попереднього замочування. Вони мають солодкуватий смак, який добре поєднується з багатьма прянощами. Після приготування червона сочевиця набуває кремоподібної консистенції, тому вона часто зустрічається в рецептах супів, соусів або пюре.
Три факти про органічну червону сочевицю:
- Для людей, які дотримуються вегетаріанської дієти, цей суперфуд є здоровою альтернативою м'ясу. У ньому багато рослинного білка, а також висока концентрація корисних речовин, таких як фолат, тіамін, вітамін B6, жирні кислоти омега-3 і омега-6, фосфор, залізо і цинк.
- Червона сочевиця має цінну клітковину, яка сконцентрована в оболонці. Щоб зберегти її максимальну користь, ми не шліфуємо і не прибираємо шкірку.
- Сочевиця відрізняється низьким вмістом жирів і тому ідеально підходить для збалансованого, здорового харчування.
Харчова цінність | |
---|---|
Калорійність | 358 кКал |
Білки | 24 г |
Жири | 2,2 г |
Вуглеводи | 63 г |
Харчові волокна | 11 г |
Вода | 7,82 г |
Зола | 3 г |
Насичені жирні кислоти | 0,4 г |
Вітаміни | |
Вітамін PP | 2,61 мг |
Вітамін B1 (тіамін) | 0,51 мг |
Вітамін B2 (рибофлавін) | 0,10 мг |
Витамин B4 (холін) | 96,4 мг |
Вітамін B5 (пантотенова кислота) | 2,14 мг |
Вітамін B6 (піридоксин) | 0,40 мг |
Вітамін B9 (фолієва кислота) | 204 мкг |
Вітамін PP (ніациновий еквівалент) | 6,47 мг |
Макроелементи | |
Кальцій | 48 мг |
Магній | 59 мг |
Натрій | 7 мг |
Калій | 668 мг |
Фосфор | 294 мг |
Мікроелементи | |
Залізо | 7,39 мг |
Цинк | 3,6 мг |
Мідь | 0,52 мкг |
Марганець | 1,71 мг |
Інформація про вагу продукту: | |
Склянка 250 мл = 210 г (751,8 кКал) | |
Склянка 200 мл = 170 г (608,6 кКал) | |
Столова ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 25 г (89,5 кКал) | |
Чайна ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 8 г (28,64 кКал) |
Хімічний склад продукту характеризується калорійністю, білками, жирами, вуглеводами, харчовими волокнами та вітамінами. Для органічної продукції ці параметри істотно залежать від природних факторів – температури повітря і кількості опадів під час вегетації рослини, посушливості або дощового сезону, географічної довготи та широти вирощування, ботанічного сорту зерна і типу ґрунту. Передбачити всі фактори неможливо, ці дані показники є усередненими і довідковими.
Готуємо органічну червону сочевицю просто
Корисні рецепти з органічною червоною сочевицею
Суп-пюре з червоної сочевиці
Приготування: На розігріту сковороду, змащену кокосовою олією, викладіть дрібно нарізану цибулю з тертою морквою та обсмажте до м'якості. Промийте червону сочевицю і в невеликій каструлі залийте її водою. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і всипте в каструлю обсмажену цибулю з морквою. Варіть суп протягом 20-25 хв. Коли боби стануть м'якими, додайте сіль, перець, кінзу і продовжуйте варити суп ще 5 хв, постійно помішуючи. Потім дайте готовому супу трохи охолонути та за допомогою блендера подрібніть його до стану пюре. Страву можна подавати до столу, збризнувши соком лимона.
Сочевичний соус
Приготування: Сочевицю замочіть в холодній воді на 2 години. Потім, змінивши воду, поставте на плиту та варіть, поки боби не стануть м'якими. Готову сочевицю відкиньте на сито або друшляк. На розігріту сковороду налийте оливкову олію та обсмажте в ній подрібнений часник. Сушений чебрець і базилік змішайте з часником і продовжуйте готувати ще приблизно 20 хв. Далі додайте в сковороду відварену сочевицю, томатну пасту, сіль і цукор. Перемішайте і тушкуйте ще кілька хвилин. Сочевичний соус відмінно поєднується з макаронними виробами різних сортів.