Оливкова олія
Неповторний аромат оливкових плантацій, розташованих на висоті 850 метрів над рівнем моря, зберігається в продукті категорії Extra Virgin. Свіжі початкові ноти та пряний фінал в післясмаку роблять його незамінним кулінарним шедевром. Вишуканий смак гармонійно поєднується з багатьма стравами і продуктами - від традиційних класичних - до найнезвичайніших екзотичних.
Якість оливкової олії підтверджена органічним сертифікатом CAECV (The Committee of Ecological Agriculture of the Valencian Community), а також національним органом Іспанії ENAC.
Три факти про органічну оливкову олію:
- Органічну оливкову олію ми купуємо в Іспанії. Наші партнери, які вирощують оливки й добувають з них олію, увійшли до ТОП-10 виробників за результатами дегустації під час найавторитетнішого органічного ярмарку світу BioFach. Ми використовуємо цю олію в складі органічних оливкових кукурудзяних паличок, а також пропонуємо нашим клієнтам як окремий продукт.
- Олеїнова кислота (омега-9), яка є основою оливкової олії, зміцнює стінки судин і виводить з організму канцерогени. Жирні кислоти нормалізують тиск, знижують рівень холестерину в крові. За рахунок лінолевої кислоти прискорюється процес загоєння ран, поліпшується зір. Вітаміни А, D, К, Е відновлюють роботу кишечника, зміцнюють кісткову тканину, уповільнюють процеси старіння.
- Дуже велике значення для смаку та кольору олії має ступінь зрілості оливок. Між їх збором і переробкою має пройти не більше 3-6 годин. Тому органічну олію вичавлюють в той же день, в який зривають плоди з дерев. Потім починаються етапи очищення, дроблення, холодного віджиму при температурі до 30 ° С. Це необхідно для того, щоб отримати якісну живу олію з усіма її цінними речовинами.
Харчова цінність | |
---|---|
Калорійність | 899 кКал |
Білки | 0 г |
Жири | 99,85 г |
Вуглеводи | 0 г |
Харчові волокна | 0 г |
Вода | 0,2 г |
Моно- і дисахариди | 0 г |
Крохмаль | 0 г |
Зола | 0 г |
Насичені жирні кислоти | 15 г |
Ненасичені жирні кислоти | 72 г |
Олеїнова кислота | 71 г |
Лінолева кислота | 12 г |
Вітаміни | |
Вітамін Е | 14,35 мг |
Вітамін К | 60,2 мкг |
Вітамін В4 (холін) | 0,3 мг |
Мікро- і макроелементи | |
Кальцій | 1,00 мг |
Калій | 1,00 мг |
Натрій | 2,00 мг |
Залізо | 0,56 мг |
Хімічний склад продукту характеризується калорійністю, білками, жирами, вуглеводами, харчовими волокнами і вітамінами. Для органічної продукції ці параметри значно залежать від природных факторів - температури повітря і колькості осадів під час вегетації рослини, посушливості чи дощовитості сезону, географічної довготи та широти вирощування, ботанічного сорту зерна та типу грунту. Передбачити всі фактори неможливо, тому ці показники являються усередненими та довідковими.