Продукти


Кукурудзяні
палички
Олія
Борошно
Вівсянка
Крупи
Бобові
Мед
Овочі
Органічна крупа горох - це висушений, дбайливо очищений від лушпиння, відшліфований і колотий горох, який вирощений на екологічно чистих полях. Його насіння відрізняється підвищеним вмістом вітамінів, корисних речовин, а також антиоксидантів. Маючи злегка солодкуватий смак і м'яку кремову текстуру, жовтий горошок знайшов своє місце в багатьох стравах різних країн. Існують численні варіанти його приготування: гороховий суп-пюре, каша, хумус, рагу, оладки, пудинги й соуси.

Висока частка рослинного білка робить органічний горох чудовою альтернативою м'ясу в раціоні вегетаріанців. Горохова клітковина нормалізує функції шлунково-кишкового тракту і сприяє виведенню з організму токсинів і шлаків.

Органічний горох є абсолютно натуральним бобовим продуктом, без ГМО та будь-яких штучних добавок. Його якість відповідає найсуворішим вимогам ЄС у сфері органіки, про що свідчить наявність сертифіката Organic Standard UA-BIO-108.

Три факти про органічний горох:

  1. Жовтий горошок багатий незамінними амінокислотами, вітамінами та мінералами, які беруть участь в багатьох метаболічних процесах. Через велику кількість фолієвої кислоти (вітамін В11) в своєму складі бобові рекомендовано вживати для нормалізації кровотворення і утворення нових клітин. Триптофан необхідний організму для вироблення серотоніну. Його називають природним релаксантом, який разом з вітаміном В1 сприяє гарному настрою, допомагаючи боротися з безсонням і депресією. Тіамін (вітамін В1) також необхідний для здоров'я мозку та нервової системи.
  2. Вживання гороху позитивно впливає на рівень холестерину й знижує ризик розвитку серцевих захворювань. У цього бобового продукту низький глікемічний індекс. Його повільно засвоювані вуглеводи (крохмаль) запобігають різким скачкам глюкози в крові та забезпечують довге насичення.
  3. Колотий жовтий горох - це горох, який після шліфування розділили навпіл по природному шву для швидкого приготування. У ньому практично повністю відсутня волога, оскільки він був попередньо висушений. Тому перед варінням його необхідно замочувати прохолодною водою як мінімум на 1,5- 2 години.
Харчова цінність
Калорійність 323  кКал
Білки 23 г
Жири 1,6 г
Вуглеводи 60,7 г
Харчові волокна 25,5 г
Вода 11,27 г
Зола 2,65 г
Насичені жирні кислоти 0,16 г
Вітаміни
Вітамін PP 2,89  мг
Вітамін B1 (тіамін) 0,73  мг
Вітамін B2 (рибофлавін) 0,22  мг
Вітамін B5 (пантотенова кислота) 1,76  мг
Вітамін B6 (піридоксин) 0,17  мг
Вітамін B9 (фолієва кислота) 274  мкг
Вітамін С 1,8  мг
Вітамін PP (ніациновий еквівалент) 7,47  мг
Макроелементи
Кальцій 55  мг
Магній 115  мг
Натрій 15  мг
Калій 981  мг
Фосфор 366  мг
Мікроелементи
Залізо 4,43  мг
Цинк 3,01  мг
Мідь 0,87  мкг
Марганець 1,39  мг
Селен 1,6  мкг
Інформація про вагу продукту:
Склянка 250 мл = 210 г (678,3 кКал)
Склянка 200 мл = 170 г (549,1 кКал)
Столова ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 25 г (80,75 кКал)
Чайна ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 8 г (25,8 кКал)

Хімічний склад продукту характеризується калорійністю, білками, жирами, вуглеводами, харчовими волокнами та вітамінами. Для органічної продукції ці параметри істотно залежать від природних факторів – температури повітря і кількості опадів під час вегетації рослини, посушливості або дощового сезону, географічної довготи та широти вирощування, ботанічного сорту зерна і типу ґрунту.
Передбачити всі фактори неможливо, ці дані показники є усередненими і довідковими.

 

Готуємо органічний горох просто  

Корисні рецепти з органічним горохом

Гороховий крем-суп з вершками
Гороховий крем-суп з вершками
Інгредієнти: 150 г органічного гороху, 1 головка цибулі, 140 г (1 шт.) моркви, 1,5 л курячого бульйону, 150 мл вершків 15% - 20% жирності, 1 шт. плавленого сирка, 1 ст. л. органічної соняшникової олії, 3 шт. картоплі, 2 зубчика часнику, зелень кропу, сіль, перець - за смаком.
Приготування: Попередньо замочений горох залийте курячим бульйоном і варіть протягом 20-30 хв. Всипте в бульйон нарізану кубиками картоплю та залиште її варитися до готовності. Коли горох з картоплею стануть м'якими, додайте до них обсмажену на олії терту моркву з подрібненою цибулею і продовжуйте варити. Натріть на тертці охолоджений плавлений сирок і відправте його в каструлю. Заправте суп сіллю, соєвим соусом й іншими спеціями за смаком. Влийте підігріті вершки в суп і за допомогою блендера збийте до однорідності. Перед подачею до столу прикрасьте страву зеленню.
Вегетаріанські котлети з горохом
Вегетаріанські котлети з горохом
Інгредієнти: 200 г органічного гороху, 70 г (½ шт.) моркви, 1 головка цибулі, 2 ст. л. борошна вищого ґатунку, 2 ст. л. органічної соняшникової олії, сіль і перець - за смаком.
Приготування: Замочіть горох на 5 - 6 годин в холодній воді. Потім варіть його в чистій воді до повної готовності. Тим часом обсмажте в олії терту моркву з дрібно нарізаною цибулею. Змішайте їх з вареним горохом і збийте блендером до стану однорідного пюре. Додайте сіль, перець і борошно. З отриманої маси сформуйте котлети круглої форми та запаніруйте їх у борошні. Розігрійте сковороду і налийте соняшникової олії. Обсмажте котлети з двох сторін до рум'яної скоринки. Подавайте страву з улюбленим гарніром і соусом.