Горох
Висока частка рослинного білка робить органічний горох чудовою альтернативою м'ясу в раціоні вегетаріанців. Горохова клітковина нормалізує функції шлунково-кишкового тракту і сприяє виведенню з організму токсинів і шлаків.
Органічний горох є абсолютно натуральним бобовим продуктом, без ГМО та будь-яких штучних добавок. Його якість відповідає найсуворішим вимогам ЄС у сфері органіки, про що свідчить наявність сертифіката Organic Standard UA-BIO-108.
Три факти про органічний горох:
- Жовтий горошок багатий незамінними амінокислотами, вітамінами та мінералами, які беруть участь в багатьох метаболічних процесах. Через велику кількість фолієвої кислоти (вітамін В11) в своєму складі бобові рекомендовано вживати для нормалізації кровотворення і утворення нових клітин. Триптофан необхідний організму для вироблення серотоніну. Його називають природним релаксантом, який разом з вітаміном В1 сприяє гарному настрою, допомагаючи боротися з безсонням і депресією. Тіамін (вітамін В1) також необхідний для здоров'я мозку та нервової системи.
- Вживання гороху позитивно впливає на рівень холестерину й знижує ризик розвитку серцевих захворювань. У цього бобового продукту низький глікемічний індекс. Його повільно засвоювані вуглеводи (крохмаль) запобігають різким скачкам глюкози в крові та забезпечують довге насичення.
- Колотий жовтий горох - це горох, який після шліфування розділили навпіл по природному шву для швидкого приготування. У ньому практично повністю відсутня волога, оскільки він був попередньо висушений. Тому перед варінням його необхідно замочувати прохолодною водою як мінімум на 1,5- 2 години.
Харчова цінність | |
---|---|
Калорійність | 323 кКал |
Білки | 23 г |
Жири | 1,6 г |
Вуглеводи | 60,7 г |
Харчові волокна | 25,5 г |
Вода | 11,27 г |
Зола | 2,65 г |
Насичені жирні кислоти | 0,16 г |
Вітаміни | |
Вітамін PP | 2,89 мг |
Вітамін B1 (тіамін) | 0,73 мг |
Вітамін B2 (рибофлавін) | 0,22 мг |
Вітамін B5 (пантотенова кислота) | 1,76 мг |
Вітамін B6 (піридоксин) | 0,17 мг |
Вітамін B9 (фолієва кислота) | 274 мкг |
Вітамін С | 1,8 мг |
Вітамін PP (ніациновий еквівалент) | 7,47 мг |
Макроелементи | |
Кальцій | 55 мг |
Магній | 115 мг |
Натрій | 15 мг |
Калій | 981 мг |
Фосфор | 366 мг |
Мікроелементи | |
Залізо | 4,43 мг |
Цинк | 3,01 мг |
Мідь | 0,87 мкг |
Марганець | 1,39 мг |
Селен | 1,6 мкг |
Інформація про вагу продукту: | |
Склянка 250 мл = 210 г (678,3 кКал) | |
Склянка 200 мл = 170 г (549,1 кКал) | |
Столова ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 25 г (80,75 кКал) | |
Чайна ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 8 г (25,8 кКал) |
Хімічний склад продукту характеризується калорійністю, білками, жирами, вуглеводами, харчовими волокнами та вітамінами. Для органічної продукції ці параметри істотно залежать від природних факторів – температури повітря і кількості опадів під час вегетації рослини, посушливості або дощового сезону, географічної довготи та широти вирощування, ботанічного сорту зерна і типу ґрунту.
Передбачити всі фактори неможливо, ці дані показники є усередненими і довідковими.
Готуємо органічний горох просто
Корисні рецепти з органічним горохом

Гороховий крем-суп з вершками
