Продукти


Кукурудзяні
палички
Олія
Борошно
Вівсянка
Крупи
Бобові
Мед
Овочі

Вівсяні пластівці «Original» виробляються з цілісних зерен органічного вівса методом плющення та пропарювання, завдяки чому ми отримуємо вівсяні пластівці, що містять масу корисних речовин, таких як білки, вітамін B, мінерали, залізо, клітковина. Вівсяні пластівці мають високий вміст рослинної клітковини, яка дуже позитивно впливає на процеси травлення, поліпшує загальне самопочуття, а також забезпечує тривале відчуття ситості.

Додано до Вівсянка

3 факти про вівсяні пластівці:

  1. Вівсянка посідає провідні позиції в списку натуральних антидепресантів завдяки вітамінам групи В, які містяться там у великій кількості. Саме ці вітаміни відповідають за здоров’я нервів, відсутність безсоння, а також за чистоту шкіри.

  2. У волокнах вівса міститься дуже важливий елемент для зниження рівня холестерину – бета-глюкан. Вживання всього 3 г розчинних волокон вівса допомагає знизити рівень холестерину на 8-23% у людей з його високим вмістом.

  3. У вівсі міститься велика кількість вітаміну Е. Він захищає організм від вільних радикалів, які пошкоджують молекулу ДНК і можуть спричинити рак.
Харчова цінність
Калорійність 355  кКал
Білки 13,1 г
Жири 6,2 г
Вуглеводи 65,7 г
Харчові волокна 7,5 г
Вода 13 г
Моно- і дисахариди 1,2 г
Крохмаль 56,5 г
Зола 2,0 г
Насичені жирні кислоти 1,4 г
Вітаміни
Вітамін PP 1  мг
Вітамін E 3,2  мг
Вітамін B1 (тіамін) 0,45  мг
Вітамін B2 (рибофлавін) 0,1  мг
Вітамін B6 (піридоксин) 0,24  мг
Вітамін B9 (фолієва кислота) 23  мкг
Вітамін E (ТЕ) 1,6  мг
Вітамін H (біотин) 20  мкг
Вітамін PP (ніациновий еквівалент) 4,6  мг
Макроелементи
Кальцій 52  мг
Магній 129  мг
Натрій 20  мг
Калій 330  мг
Фосфор 328  мг
Хлор 73  мг
Сірка 88  мг
Мікроелементи
Залізо 3,6  мг
Цинк 3,1  мг
Йод 6  мкг
Мідь 450  мкг
Марганець 3,82  мг
Фтор 45  мкг
Кобальт 5  мкг
Інформація про вагу продукту:
Склянка 250 мл = 210 г (646,8 кКал)
Склянка 200 мл = 170 г (523,6 кКал)
Столова ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 25 г (77 кКал)
Чайна ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 8 г (24,6 кКал)

Хімічний склад продукту характеризується калорійністю, білками, жирами, вуглеводами, харчовими волокнами та вітамінами. Для органічної продукції ці параметри істотно залежать від природних факторів – температури повітря і кількості опадів під час вегетації рослини, посухи чи вологості, географічної довготи та широти вирощування, ботанічного сорту зерна і типу ґрунту.Передбачити всі фактори неможливо, ці дані показники є усередненими і довідковими.

Готуємо органічні вівсяні пластівці просто

Корисні рецепти з органічними вівсяними пластівцями

chornaa sm
Вівсяне печиво з лісовими горіхами
Інгредієнти: 1 скл. вівсяних пластівців, 1 – 1½ скл. цільнозернового борошна, 100 г розм’якшеного вершкового масла, ½ скл. коричневого цукру, 2 яйця, 1скл. підсмажених крупноподрібнених лісових горіхів, 50 г сушеної журавлини або вишні, ½ ч л морської солі.
Приготування: Збийте міксером вершкове масло з цукром до отримання однорідної маси. Додайте до масляної суміші яйця, сіль і збийте ще раз. Додайте лісові горіхи, сушені ягоди, вівсяні пластівці, борошно та ретельно вимісіть. Сформуйте з тіста кульки та обваляйте їх у борошні. Застеліть деко папером для випічки, викладіть на нього кульки та злегка притисніть їх. Поставте печиво на 10-12 хвилин у попередньо розігріту до 180°С духовку.
slise sm
Гранола з насінням, корицею і родзинками
Інгредієнти: 1 скл. неглазурованих кукурудзяних пластівців, 1½ скл. вівсяних пластівців, ½ скл. насіння льону, ¼ скл. насіння чіа, ¼ скл. соняшникового насіння, ¼ скл. гарбузового насіння, 2 ч. л. кориці, ½ ч. л. морської солі, ⅓ ст. розтопленої кокосової олії, ½ скл. нектару агави (або кленового сиропу, або рідкого меду), ½ скл. родзинок.
Приготування: Розігрійте духовку до 150°С. У великій ємності змішайте кукурудзяні пластівці, вівсяні пластівці та все насіння. Потім додайте корицю, морську сіль і влийте нектар агави (або кленовий сироп, або рідкий мед) і розтоплену кокосову олію. Перемішайте всі інгредієнти. Застеліть деко папером для випічки та рівномірно розподіліть суміш одним шаром. Випікайте у духовці 30 хвилин. Після запікання дайте гранолі охолонути ще 30 хвилин. У великій ємності розламайте гранолу на невеликі за розміром шматочки та змішайте їх з родзинками. Зберігайте гранолу в герметичній банці до 2-х тижнів. Це відмінний сніданок у поєднанні з молоком, йогуртом, кефіром, соком, горіховим або зерновим молоком.