Продукти


Кукурудзяні
палички
Олія
Борошно
Вівсянка
Крупи
Бобові
Мед
Овочі

Органічна соняшникова олія першого холодного віджиму виготовляється за технологією однократного пресування органічного насіння соняшника під тиском 25 атмосфер і подальшого очищення олії мембранним фільтром. В результаті тиску олія нагрівається всього до 40-45 градусів тільки від сили тертя. Важливо, що олія холодного віджиму виробляється з насіння, що попередньо не було прожарене та не пройшло іншої термічної обробки. Така технологія виготовлення олії називається «extra virgin». Вона дозволяє зберегти всі вітаміни, ензими та інші цінні речовини соняшникового насіння. У цій соняшниковій олії містяться полі- та мононенасичені жирні Омега-кислоти у найбільш біологічно засвоюваній формі. Дуже важливо, що олія першого холодного віджиму повністю позбавлена трансжирів, які утворюються під час нагрівання і є сильними окислювачами та канцерогенами. Саме з цієї причини ми радимо використовувати соняшникову олію першого холодного віджиму для заправляння страв і приготування соусів. Якість та смак олії Екород були відзначені у 2013 році у Варшаві (Польща) нагородою за кращий органічний продукт Східної Європи.

Додано до Олія

3 факти про соняшникову олію першого холодного віджиму:

  1. Соняшникова олія холодного віджиму містить колосальну кількість вітаміну Е, найважливішого природного антиоксиданту. 100 грамів містять більше 200% добової потреби дорослої людини.

  2. Поліненасичених жирних кислот в соняшниковій олії у п’ять разів більше, ніж в оливковій. А вони мають виняткове значення для роботи серця та серцево-судинної системи в цілому, перешкоджають виникненню такої хвороби, як атеросклероз, поліпшують кровообіг, регулюють рівень холестерину.

  3. Соняшникова олія сприятливо впливає на серцево-судинну систему, сприяє зниженню рівня холестерину, зміцнює стінки судин, служить для профілактики атеросклерозу, тромбозів, інфарктів та інших захворювань судин і серця.

 

Харчова цінність
Калорійність 899  кКал
Білки 0 г
Жири 99,85 г
Вуглеводи 0 г
Харчові волокна 0 г
Вода 0,15 г
Моно- і дисахариди 0 г
Крохмаль 0 г
Зола 0 г 
Насичені жирні кислоти 11 г
Ненасичені жирні кислоти 89 г
Олеїнова кислота 25 г
Лінолева кислота 64 г
Вітаміни
Вітамін Е 75  мг
Інформація про вагу продукту:
Склянка 250 мл = 210 гр (646,8 кКал)
Склянка 200 мл = 170 гр (523,6 кКал)
Столова ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 25 гр (77 кКал)
Чайна ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 8 гр (24,6 кКал)

Хімічний склад продукту характеризується калорійністю, білками, жирами, вуглеводами, харчовими волокнами та вітамінами. Для органічної продукції ці параметри істотно залежать від природних факторів – температури повітря і кількості опадів під час вегетації рослини, посушливості або дощового сезону, географічної довготи та широти вирощування, ботанічного сорту зерна і типу ґрунту.
Передбачити всі фактори неможливо, ці дані показники є усередненими і довідковими.

 

Корисні рецепти з соняшниковою олією

maslolo sm
Соус песто з соняшниковим насінням
Інгредієнти: ½ стакана сирого очищеного соняшникового насіння, 1 невеликий зубчик часнику, 2 пучки подрібненого листя руколи, 1 пучок подрібненого зеленого базиліку, ¼ стакана олії першого холодного віджиму, 2 ч. л. меду, 1 ч. л. цедри лимона, 1 ст. л. лимонного соку, сіль.
Приготування:  Промийте соняшникове насіння під прохолодною водою. Помістіть у невелику ємність, залийте водою так, щоб вона злегка покривала насіння, і залиште на ніч при кімнатній температурі. У блендері подрібніть у пюре насіння, часник, руколу, базилік, олію, мед, цедру і сік лимона. Додайте сіль за смаком. Якщо ваш соус буде дуже густим, додайте трохи води та збийте інгредієнти ще раз.
maskoko sm
Органічний домашній майонез
Інгредієнти: 2 органічні курячі яйця, 2 ст. л. органічного яблучного оцту, ½ ч. л. порошку гірчиці, ½ ч. л. солі, 400 г органічної соняшникової олії.
Приготування: Міксером збийте яйця, яблучний оцет, гірчицю та сіль. Не перестаючи збивати, повільної тонкою цівкою додайте олію. Збивайте до отримання густої текстури майонезу. Якщо соус не достатньо густий, додайте ще трохи олії та збивайте до необхідного загустіння. У герметичній ємності домашній майонез може зберігатись у холодильнику до двох тижнів.