Продукти


Кукурудзяні
палички
Олія
Борошно
Вівсянка
Крупи
Бобові
Мед
Овочі
Кукурудзяна крупа «Екород» виготовляється з цінної сільськогосподарської культури - органічної кукурудзи. Використовують її спеціальні сорти, стійкі до хвороб і шкідників, без застосування пестицидів і хімікатів. Це одна з найпопулярніших зернових культур у світі та єдина, в складі якої виявлено природне золото, що сприятливо впливає на роботу імунної системи.
Додано до Крупи

Налиті стиглістю качани кукурудзи містять зерна, багаті клітковиною, вітамінами, мінералами та поживними речовинами. Отримана в результаті їх подрібнення та шліфування крупа зберігає всі корисні властивості злаку. Вона не піддається жодній хімічній обробці, не містить ГМО і штучних барвників. Впізнати цей злаковий продукт можна за ніжним золотисто-жовтим забарвленням без сторонніх вкраплень.

Прозора поліетиленова упаковка дозволяє переконатися в чистоті та високій якості продукту. Наявність європейського сертифікату - «Євролиста» - говорить про те, що кукурудзяна крупа «Екород» відповідає суворим вимогам ЄС до органічних продуктів. Вона має дрібну фракцію та готується за лічені хвилини.

Три факти про органічну кукурудзяну крупу:

  1. В подрібненій кукурудзі багато клітковини, яка сприяє поліпшенню травлення та схудненню. Завдяки вмісту кальцію, калію, нікелю, міді, заліза, фосфору й магнію вона запобігає розвитку серцево-судинних і онкологічних захворювань, атеросклерозу і анемії.
  2. Через велику кількість вітамінів групи В кукурудзяна крупа має антидепресантну дію. Її ніжна текстура і приємний смак дарують відчуття насичення та чудовий настрій.
  3. Органічна кукурудзяна крупа вважається низькоалергенним продуктом, оскільки в її складі немає глютену. Тому її можна вводити в раціон навіть маленьким дітям.
Харчова цінність
Калорійність 325  кКал
Білки 8,3  г
Жири 1,2 г
Вуглеводи 75  г
Харчові волокна 4,8  г
Вода 14 г
Моно- і дисахариди 1,2  г
Крохмаль 69,6  г
Зола 0,7  г
Насичені жирні кислоти 0,2  г
Вітаміни
Вітамін E 2,7  мг
Вітамін PP 1,1  мг
Вітамін B1 (тіамін) 0,13  мг
Вітамін B2 (рибофлавін) 0,07  мг
Вітамін B6 (піридоксин) 0,25  мг
Вітамін B9 (фолієва) 19  мкг
Вітамін E (ТЕ) 0,7  мг
Вітамін PP (ніациновий еквівалент) 2,1 мг
Макроелементи
Кальцій 20  мг
Магній 30  мг
Натрій 7  мг
Калій 147  мг
Фосфор 109  мг
Сірка 63  мг
Мікроелементи
Залізо 2,7  мг
Цинк 0,5  мг
Мідь 210  мкг
Марганець 0,4  мг
Хром 22,7  мкг
Молібден 11,6  мкг
Бор 215  мкг
Кобальт 4,5  мкг
Алюміній 29  мкг
Нікель 23,4  мкг
Олово 19,6  мкг
Титан 27  мкг

Хімічний склад продукту характеризується калорійністю, білками, жирами, вуглеводами, харчовими волокнами та вітамінами. Для органічної продукції ці параметри істотно залежать від природних факторів – температури повітря і кількості опадів під час вегетації рослини, посушливості або дощового сезону, географічної довготи та широти вирощування, ботанічного сорту зерна і типу ґрунту.
Передбачити всі фактори неможливо, ці дані показники є усередненими і довідковими.

Корисні рецепти з органічної кукурудзяною крупою

maslolo sm
Банош
Інгредієнти:200 г кукурудзяної крупи дрібного помелу, 300 мл сметани, 200 мл води або вершків, 50-100 г бринзи, 100 г свіжого сала або бекону, сіль, чорний мелений перець - за смаком.
Приготування: Змішайте сметану та вершки в каструлі, поставте її на мінімальний вогонь і доведіть до кипіння. Додайте органічну кукурудзяну крупу, приправте за смаком сіллю та перцем і варіть кашу 5-10 хвилин, постійно помішуючи дерев'яною ложкою. Коли кукурудзяні крупинки повністю розваряться і стануть абсолютно м'якими зніміть страву з плити та залиште її під кришкою. Тим часом наріжте невеликими шматочками сало або бекон і підсмажте їх на сухій сковороді на середньому вогні до золотистої скоринки. Готову кукурудзяну кашу викладіть на тарілки, а зверху шматочки смаженого сала або бекону, посипте все це натертою бринзою.
maskoko sm
Італійська полента з апельсинами
Інгредієнти:300 г кукурудзяної крупи дрібного помелу, 4 шт курячих яєць, 100 г тростинного цукру, 2 ч.л. ванільного цукру, 10 г імбиру, 2 шт апельсина.
Приготування:Промийте органічну кукурудзяну крупу та засипте її в каструлю з киплячою водою. Варіть 5-10 хвилин, постійно помішуючи дерев'яною ложкою. Коли каша звариться викладіть її в глибоку тарілку та дайте повністю охолонути. Додайте туди тертий імбир, тростинний цукор, а також ванільний для аромату. Потім вбийте в кукурудзяну масу яйця та добре перемішайте. Налийте її в змащену оливковою олією форму і запікайте в духовці 45 хвилин при температурі 180 градусів. Тим часом наріжте апельсини по горизонталі круглими скибочками 0,5 см завтовшки і відправте їх на суху сковорідку. Зверху присипте цукром, додайте води і на середньому вогні доведіть до карамелізації. Дістаньте готову поленту з духовки і викладіть на неї апельсинові скибочки, а зверху залийте все гарячою карамеллю.