Продукти


Кукурудзяні
палички
Олія
Борошно
Вівсянка
Крупи
Бобові
Мед
Овочі
Кокосову олію виробляють з органічної м'якоті кокосів, вирощених в екологічно чистих умовах без застосування хімічних добрив. Олія виготовляється за технологією першого холодного віджиму подрібненої кокосової стружки - extra virgin. Цей метод дуже затратний, тому що дозволяє отримати тільки десяту частину органічної олії, що міститься в плоді. Завдяки повній відмові від вторинного пресування та додаткового екстракційного очищення олії, продукт має всі корисні властивості кокоса. У ньому відсутні будь-які ГМО-добавки, ароматизатори та консерванти.
Додано до Олія

Лауринова кислота, що переважає в складі органічної кокосової олії, сприяє збільшенню ліпопротеїнів високої щільності в крові (так званого хорошого холестерину). Тому вважається, що вона більш сприятливо впливає на загальний холестерин, ніж будь-яка інша кислота, або насичена, або ненасичена.

Три факти про органічну кокосову олію:

  1. Насичує організм енергією. Кокосова олія містить середньоланцюгові жирні кислоти. Вони засвоюються організмом інакше, ніж більш поширені довголанцюгові кислоти, які є в більшості продуктів харчування. Саме завдяки їм кокосова олія холодного віджиму, що надходить в організм, відправляється безпосередньо з шлунково-кишкового тракту в печінку і стає швидким джерелом енергії.
  2. Знищує шкідливі мікроорганізми. Коли лауринова кислота розщеплюється в шлунку, утворюється корисний компонент - монолаурин. Лауринова і монолауринова кислоти вбивають патогенні мікроорганізми, які можуть стати причиною неприємних грибкових інфекцій.
  3. Знижує відчуття голоду. Цей ефект пов'язаний з тим, як жирні кислоти засвоюються людським організмом. Утворені під час цього процесу органічні речовини (кетони) пригнічують апетит, завдяки чому знижується обсяг споживаної їжі.
Харчова цінність
Калорійність 900 кКал
Білки 0 г
Жири 99,9 г
Вуглеводи 0 г
Харчові волокна 0 г
Вода 0,03 г
Моно- і дисахариди 0 г
Крохмаль 0 г
Зола 0 г 
Насичені жирні кислоти 82 г
Мононенасичені жирні кислоти 6,33 г
Лауринова кислота 41,84 г
Вітаміни
Вітамін В4 (холін) 0,3  мг
Вітамін Е (ТЭ) 0,11 мг
Мікро- і макроелементи
Кальцій 1,00 мг
Залізо 0,05 мг
Цинк 0,02 мг

Хімічний склад продукту характеризується калорійністю, білками, жирами, вуглеводами, харчовими волокнами і вітамінами. Для органічної продукції ці параметри значно залежать від природных факторів - температури повітря і колькості осадів під час вегетації рослини, посушливості чи дощовитості сезону, географічної довготи та широти вирощування, ботанічного сорту зерна та типу грунту. Передбачити всі фактори неможливо, тому ці показники являються усередненими та довідковими.

Корисні рецепти з органічної кокосової олії

cacao
Какао з кокосовою олією
Інгредієнти: 500 мл молока (коров'ячого чи рослинного) 2 ст. л. какао-порошку, 20 г темного шоколаду, 50 г кокосової олії, органічний мед - за смаком.

Приготування: В невеликій ємності змішайте молоко та кокосову олію. Поставте її на середній вогонь і підігрійте, не доводячи до кипіння. Не припиняючи помішувати, додайте какао-порошок і шматочки шоколаду. Продовжуйте варити до однорідної маси. Перелийте готове какао в чашку і дайте йому трохи охолонути, додайте мед і перемішайте.
coconatcookis
Кокосове печиво без цукру
Інгредієнти: 120 г (4 ст. л.) органічного кокосового борошна, 2 ст. л. кокосової олії, 4 шт. курячих яєць.

Приготування: У збиті яйця просійте борошно та додайте кокосової олії. Акуратно перемішайте вінчиком, потім ретельно замісіть руками або ложкою розсипчасте пісочне тісто. Змочіть руки у холодній воді та сформуйте з тіста невеликі печива. Потім викладіть їх на деко, застелене пергаментним папером. Помістіть страву в розігріту духовку й випікайте протягом 25 - 30 хв. при температурі 180 ° С.