Кокосова олія
Лауринова кислота, що переважає в складі органічної кокосової олії, сприяє збільшенню ліпопротеїнів високої щільності в крові (так званого хорошого холестерину). Тому вважається, що вона більш сприятливо впливає на загальний холестерин, ніж будь-яка інша кислота, або насичена, або ненасичена.
Три факти про органічну кокосову олію:
- Насичує організм енергією. Кокосова олія містить середньоланцюгові жирні кислоти. Вони засвоюються організмом інакше, ніж більш поширені довголанцюгові кислоти, які є в більшості продуктів харчування. Саме завдяки їм кокосова олія холодного віджиму, що надходить в організм, відправляється безпосередньо з шлунково-кишкового тракту в печінку і стає швидким джерелом енергії.
- Знищує шкідливі мікроорганізми. Коли лауринова кислота розщеплюється в шлунку, утворюється корисний компонент - монолаурин. Лауринова і монолауринова кислоти вбивають патогенні мікроорганізми, які можуть стати причиною неприємних грибкових інфекцій.
- Знижує відчуття голоду. Цей ефект пов'язаний з тим, як жирні кислоти засвоюються людським організмом. Утворені під час цього процесу органічні речовини (кетони) пригнічують апетит, завдяки чому знижується обсяг споживаної їжі.
Харчова цінність | |
---|---|
Калорійність | 900 кКал |
Білки | 0 г |
Жири | 99,9 г |
Вуглеводи | 0 г |
Харчові волокна | 0 г |
Вода | 0,03 г |
Моно- і дисахариди | 0 г |
Крохмаль | 0 г |
Зола | 0 г |
Насичені жирні кислоти | 82 г |
Мононенасичені жирні кислоти | 6,33 г |
Лауринова кислота | 41,84 г |
Вітаміни | |
Вітамін В4 (холін) | 0,3 мг |
Вітамін Е (ТЭ) | 0,11 мг |
Мікро- і макроелементи | |
Кальцій | 1,00 мг |
Залізо | 0,05 мг |
Цинк | 0,02 мг |
Хімічний склад продукту характеризується калорійністю, білками, жирами, вуглеводами, харчовими волокнами і вітамінами. Для органічної продукції ці параметри значно залежать від природных факторів - температури повітря і колькості осадів під час вегетації рослини, посушливості чи дощовитості сезону, географічної довготи та широти вирощування, ботанічного сорту зерна та типу грунту. Передбачити всі фактори неможливо, тому ці показники являються усередненими та довідковими.
Корисні рецепти з органічної кокосової олії

Какао з кокосовою олією
Приготування: В невеликій ємності змішайте молоко та кокосову олію. Поставте її на середній вогонь і підігрійте, не доводячи до кипіння. Не припиняючи помішувати, додайте какао-порошок і шматочки шоколаду. Продовжуйте варити до однорідної маси. Перелийте готове какао в чашку і дайте йому трохи охолонути, додайте мед і перемішайте.

Кокосове печиво без цукру
Приготування: У збиті яйця просійте борошно та додайте кокосової олії. Акуратно перемішайте вінчиком, потім ретельно замісіть руками або ложкою розсипчасте пісочне тісто. Змочіть руки у холодній воді та сформуйте з тіста невеликі печива. Потім викладіть їх на деко, застелене пергаментним папером. Помістіть страву в розігріту духовку й випікайте протягом 25 - 30 хв. при температурі 180 ° С.