Кукурудзяне борошно
Кукурудзяне борошно чудово підходить усім, хто дотримується дієтичного харчування. Це один з небагатьох низькоалергенних продуктів, який вважається безпечним для вживання при целіакії. Адже білок кукурудзи не містить глютен і легко засвоюється організмом.
Борошно зберігає сонячний жовтий колір кукурудзи та має легкий горіховий аромат. Оцінити його особливий смак можна, спробувавши такі страви, як малай - відомий пиріг молдавської кухні, мчаді - традиційні грузинські коржі, начос - улюблена мексиканська закуска. Також воно часто зустрічається в традиційних рецептах кондитерських і хлібобулочних виробів як "секретний інгредієнт" .
Три факти про органічне кукурудзяне борошно:
- Продукт - один з небагатьох видів борошномельної продукції, який не містить глютен. Ця ж особливість пояснює низьку клейкість тіста, замішаного на кукурудзяному борошні. Готова випічка виходить розсипчастою та ароматною.
- Склад кукурудзяного борошна рясніє вітамінами А, Е, В1 і В2. Також в ньому достатній вміст калію, фосфору, магнію, кальцію та заліза. Його вживання допомагає запобігти серцево-судинним захворюванням, нормалізувати роботу кишечника, зміцнити імунну систему.
- Щоб органічне борошно не обвітрилося і в ньому не завелися шкідники, його слід зберігати в темному прохолодному місці в герметичній упаковці.
Харчова цінність | |
---|---|
Калорійність | 330 кКал |
Білки | 7,2 г |
Жири | 1,5 г |
Вуглеводи | 70,9 г |
Харчові волокна | 4,4 г |
Вода | 14,0 г |
Моно- и дісахариди | 1,3 г |
Крохмаль | 70,6 г |
Зола | 0,8 г |
Насичені жирні кислоти | 0,2 г |
Вітаміны | |
Вітамін PP | 1,8 мг |
Вітамін B1 (тіамін) | 0,35 мг |
Вітамін B2 (рибофлавін) | 0,13 мг |
Вітамін PP (Ніациновий эквівалент) | 3,0 мг |
Макроелементи | |
Кальцій | 20 мг |
Магній | 30 мг |
Натрій | 7,0 мг |
Калій | 147 мг |
Фосфор | 109 мг |
Мікроелементи | |
Залізо | 2,7 мг |
Информація про вагу продукту: | |
Склянка 250 мл = 210 гр (693,0 кКал) | |
Склянка200 мл = 170 гр (561,7 кКал) | |
Столова ложка ("з гіркою" окрім рідких продуктів) = 25 гр (82,5 кКал) |
|
Чайна ложка ("з гіркою" окрім рідких продуктів) = 8 гр (26,4 кКал) |
Хімічний склад продукту характеризується калорійністю, білками, жирами, вуглеводами, харчовими волокнами і вітамінами. Для органічної продукції ці параметри значно залежать від природных факторів - температури повітря і колькості осадів під час вегетації рослини, посушливості чи дощовитості сезону, географічної довготи та широти вирощування, ботанічного сорту зерна та типу грунту. Передбачити всі фактори неможливо, тому ці показники являються усередненими та довідковими
Корисні рецепти з органічним кукурудзяним борошном

Органічні мчаді
Приготування: У невелику ємність просійте борошно та всипте дрібку солі. Закип'ятіть воду, дайте їй трохи охолонути, потім поступово влийте в ємність з борошном, постійно помішуючи вінчиком. Замісіть тісто й сформуйте круглі коржики товщиною близько одного сантиметра. На розігріту сковороду налийте олію і акуратно викладіть їх. Трохи посоліть і підрум'яньте з обох сторін. Подавайте мчаді до столу гарячими з сиром і зеленню.

Органічні чіпси "Начос"
Приготування: Змішайте борошно з водою, оливковою олією та спеціями. Замісіть тісто до однорідного стану та викладіть його на застелене пергаментним папером деко. Тонко розкачайте тісто, щоб вийшов лист товщиною до 2 мм. Потім розріжте його на рівні трикутники та відправляйте деко в розігріту до 180 ° С духовку на 15 хв. Подавайте хрусткі начоси з улюбленими соусами.