Продукти


Кукурудзяні
палички
Олія
Борошно
Вівсянка
Крупи
Бобові
Мед
Овочі
Органічна зелена сочевиця - одна з найбільш поживних бобових культур з багатим складом корисних речовин і низькою калорійністю. Вона вирощується в системі органік-землеробства і є екологічно чистим продуктом, сертифікованим відповідно до стандартів ЄС.

Сочевичні боби - джерело повільних вуглеводів і низького вмісту жирів. Завдяки великій кількості рослинного білка вони вважаються ідеальною заміною м'яса. Зелена сочевиця наповнена клітковиною, яка робить страви здоровими та ситними.

З сочевиці можна готувати вишукані гарніри, салати, супи і навіть начинки для випічки. Вона надає стравам пряного аромату та дарує насичений смак з горіховим відтінком. Такі спеції як аніс, лавровий лист, петрушка, часник, духмяний перець стануть прекрасним доповненням до цього продукту.

Три факти про органічну зелену сочевицю:

  1. Користь зеленої сочевиці криється у багатстві вітамінно-мінерального набору: калію, магнію, кальцію, фосфору, цинку, вітамінів групи B. Регулярне вживання сочевиці позитивно впливає на здоров'я кишечника, а також судин, допомагає знизити рівень холестерину в крові та запобігти розвитку атеросклерозу.
  2. Сочевиця містить цінну органічну речовину - танін, який має фунгіцидні властивості. У медицині він зустрічається в складі протизапальних, антибактеріальних і кровоспинних засобів. Танін також має антиоксидантну дію на організм.
  3. Боби зеленої сочевиці відмінно зберігають форму під час термічної обробки. Їх приготування не потребує попереднього замочування. Достатньо просто залити водою і варити протягом 30 хв.
Харчова цінність
Калорійність 331  кКал
Білки 23,9 г
Жири 1,3 г
Вуглеводи 59,6 г
Харчові волокна 30,5 г
Вода 10,4 г
Зола 2,67 г
Насичені жирні кислоти 0,16 г
Вітаміни
Вітамін PP 2,61  мг
Вітамін B1 (тіамін) 0,87  мг
Вітамін B2 (рибофлавін) 0,21  мг
Витамин B4 (холін) 96,4 мг
Вітамін B5 (пантотенова кислота) 2,14  мг
Вітамін B6 (піридоксин) 0,54  мг
Вітамін B9 (фолієва кислота) 479  мкг
Вітамін PP (ніациновий еквівалент) 6,47  мг
Макроелементи
Кальцій 56  мг
Магній 122  мг
Натрій 6  мг
Калій 955  мг
Фосфор 451  мг
Мікроелементи
Залізо 7,54  мг
Цинк 4,78  мг
Мідь 0,52  мкг
Марганець 1,33  мг
Селен 8,2  мкг
Інформація про вагу продукту:
Склянка 250 мл = 210 г (695,1 кКал)
Склянка 200 мл = 170 г (562,7 кКал)
Столова ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 25 г (82,75 кКал)
Чайна ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 8 г (26,48 кКал)

Хімічний склад продукту характеризується калорійністю, білками, жирами, вуглеводами, харчовими волокнами та вітамінами. Для органічної продукції ці параметри істотно залежать від природних факторів – температури повітря і кількості опадів під час вегетації рослини, посушливості або дощового сезону, географічної довготи та широти вирощування, ботанічного сорту зерна і типу ґрунту. Передбачити всі фактори неможливо, ці дані показники є усередненими і довідковими.

Готуємо органічну зелену сочевицю просто

Корисні рецепти з органічною зеленою сочевицею

lentilsavocado
Салат з сочевиці та авокадо
Інгредієнти: 210 г органічної зеленої сочевиці, 200 г листя шпинату, 1 стиглий авокадо, 1 ст. л. органічної оливкової олії, 1 лимон,1 ч. л. солі.
Приготування: Відваріть боби сочевиці, відкиньте їх на сито або друшляк, дайте охолонути. Очистіть авокадо від шкірки і наріжте м'якоть великими шматочками. Складіть всі інгредієнти в глибоку тарілку, додайте оливкової олії, лимонного соку і приправте за смаком сіллю.
honey
Сочевичні млинці"
Інгредієнти: 100 г органічної зеленої сочевиці, 150 г органічного пшеничного борошна вищого гатунку, 2 ст.л. цукру, ½ ч. л. солі, 250 мл води. 3-4 ст. л. органічної соняшникової олії.
Приготування: Замочіть сочевицю в холодній воді на 6-8 годин. Змінивши воду, поставте на плиту та варіть в підсоленій воді, поки боби не стануть м'якими. Злийте воду і збийте блендером пюре. Викладіть його в глибоку ємність і туди ж просійте пшеничну муку. Додайте цукор, сіль і соняшникову олію. Замісіть млинцеве тісто. Аби домогтися необхідної консистенції, поступово вливайте холодну воду. Підготуйте сковороду, попередньо розігрівши її та змастивши олією. Наливайте на сковороду тісто тонким шаром і розподіліть його по всій поверхні. Готуйте млинці до злегка золотистого кольору, потім перевертайте. Доповнити блюдо можна сметанним соусом.