Продукти


Кукурудзяні
палички
Олія
Борошно
Вівсянка
Крупи
Бобові
Мед
Овочі
Органічна червона сочевиця - популярний сорт сочевиці, який часто зустрічається в рецептах турецької та індійської кухонь. Ця зернобобова культура вирощується на ґрунті, який має статус Органік. Поля не обробляються жодними хімічними речовинами та щорічно проходять екологічні інспекції. Продукт сертифікований згідно з вимогами ЄС до органічного сільського господарства та має спеціальне маркування «Євролист».

Сочевичні боби темно-червоного забарвлення - невеликі, тому варяться швидко без попереднього замочування. Вони мають солодкуватий смак, який добре поєднується з багатьма прянощами. Після приготування червона сочевиця набуває кремоподібної консистенції, тому вона часто зустрічається в рецептах супів, соусів або пюре.

Три факти про органічну червону сочевицю:

  1. Для людей, які дотримуються вегетаріанської дієти, цей суперфуд є здоровою альтернативою м'ясу. У ньому багато рослинного білка, а також висока концентрація корисних речовин, таких як фолат, тіамін, вітамін B6, жирні кислоти омега-3 і омега-6, фосфор, залізо і цинк.
  2. Червона сочевиця має цінну клітковину, яка сконцентрована в оболонці. Щоб зберегти її максимальну користь, ми не шліфуємо і не прибираємо шкірку.
  3. Сочевиця відрізняється низьким вмістом жирів і тому ідеально підходить для збалансованого, здорового харчування.
Харчова цінність
Калорійність 358  кКал
Білки 24 г
Жири 2,2 г
Вуглеводи 63 г
Харчові волокна 11 г
Вода 7,82 г
Зола 3 г
Насичені жирні кислоти 0,4 г
Вітаміни
Вітамін PP 2,61  мг
Вітамін B1 (тіамін) 0,51  мг
Вітамін B2 (рибофлавін) 0,10  мг
Витамин B4 (холін) 96,4 мг
Вітамін B5 (пантотенова кислота) 2,14  мг
Вітамін B6 (піридоксин) 0,40  мг
Вітамін B9 (фолієва кислота) 204  мкг
Вітамін PP (ніациновий еквівалент) 6,47  мг
Макроелементи
Кальцій 48  мг
Магній 59  мг
Натрій 7  мг
Калій 668  мг
Фосфор 294  мг
Мікроелементи
Залізо 7,39  мг
Цинк 3,6  мг
Мідь 0,52  мкг
Марганець 1,71  мг
Інформація про вагу продукту:
Склянка 250 мл = 210 г (751,8 кКал)
Склянка 200 мл = 170 г (608,6 кКал)
Столова ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 25 г (89,5 кКал)
Чайна ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 8 г (28,64 кКал)

Хімічний склад продукту характеризується калорійністю, білками, жирами, вуглеводами, харчовими волокнами та вітамінами. Для органічної продукції ці параметри істотно залежать від природних факторів – температури повітря і кількості опадів під час вегетації рослини, посушливості або дощового сезону, географічної довготи та широти вирощування, ботанічного сорту зерна і типу ґрунту. Передбачити всі фактори неможливо, ці дані показники є усередненими і довідковими.

Готуємо органічну червону сочевицю просто

Корисні рецепти з органічною червоною сочевицею

 lentilsoup
Суп-пюре з червоної сочевиці
Інгредієнти: 1 стакан (210 г) органічної червоної сочевиці, 2 ст. л. органічної кокосової олії, 1 головка цибулі, 1 морква, 1 пучок зелені кінзи, 1 чайна ложка червоного перцю, 4 склянки води, 4 ст. л. лимонного соку, сіль - за смаком.
Приготування: На розігріту сковороду, змащену кокосовою олією, викладіть дрібно нарізану цибулю з тертою морквою та обсмажте до м'якості. Промийте червону сочевицю і в невеликій каструлі залийте її водою. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і всипте в каструлю обсмажену цибулю з морквою. Варіть суп протягом 20-25 хв. Коли боби стануть м'якими, додайте сіль, перець, кінзу і продовжуйте варити суп ще 5 хв, постійно помішуючи. Потім дайте готовому супу трохи охолонути та за допомогою блендера подрібніть його до стану пюре. Страву можна подавати до столу, збризнувши соком лимона.
lentilsauce
Сочевичний соус
Інгредієнти: 1 стакан (210 г) червоної сочевиці, 2 ст. л. органічної оливкової олії, 2 зубчика часнику, 1 ч. л. сушеного чебрецю, 1 ч. л. сушеного базиліка, 420 мл томатної пасти, 1 ч. л. цукру, 1 ч. л. солі.
Приготування: Сочевицю замочіть в холодній воді на 2 години. Потім, змінивши воду, поставте на плиту та варіть, поки боби не стануть м'якими. Готову сочевицю відкиньте на сито або друшляк. На розігріту сковороду налийте оливкову олію та обсмажте в ній подрібнений часник. Сушений чебрець і базилік змішайте з часником і продовжуйте готувати ще приблизно 20 хв. Далі додайте в сковороду відварену сочевицю, томатну пасту, сіль і цукор. Перемішайте і тушкуйте ще кілька хвилин. Сочевичний соус відмінно поєднується з макаронними виробами різних сортів.