Продукти


Кукурудзяні
палички
Олія
Борошно
Вівсянка
Крупи
Бобові
Мед
Овочі

Перлова крупа — органічна крупа, виготовлена зі шліфованих ядер ячменю. У крупі міститься багато вітамінів: РР, B6, B9, Е, а також мікроелементи: кальцій, фосфор, калій, цинк, натрій тощо. Корисні властивості такої каші проявляються в сприятливому впливі на роботу головного мозку, серця та процеси травлення. Каша з перлової крупи поліпшує зір і підвищує захист організму від простудних і вірусних інфекцій.

Додано до Крупи

3 факти про перлову крупу:

  1. Завдяки високому вмісту харчових волокон перлова каша засвоюється значно довше інших каш, не підвищуючи при цьому рівень цукру в крові хворого на цукровий діабет, і створює тривале відчуття ситості, що сприяє позбавленню від зайвої ваги.

  2. Ячмінь дуже корисний для спортсменів. Пророщені зерна та цілісна крупа містять чудовий комплекс речовин, що стимулюють енергетичний та білковий обмін, сприяють прискоренню передачі нервових імпульсів до м’язових волокон. У правильній комбінації з іншими продуктами, їх використовують як для нарощування м’язової маси, так і для зняття втоми м’язів після інтенсивних фізичних навантажень.

  3. Перлова крупа популярна в Східній та Західній Європі. У Шотландії та Скандинавії її додають до бульйонів та супів. Орзото – ячмінний еквівалент різотто, широко поширений на півночі Італії.
Харчова цінність
Калорійність 330 кКал
Білки 9,3 г
Жири 1,2 г
Вуглеводи 73,0 г
Харчові волокна 15,6 г
Вода 14  г
Моно- і дисахариди 0,8 г
Крохмаль 56,1 г
Зола 2,5 г
Насичені жирні кислоти 0,3 г
Вітаміни
Вітамін PP 2  мг
Вітамін E 3,7  мг
Вітамін B1 (тіамін) 0,12  мг
Вітамін B2 (рибофлавін) 0,06  мг
Вітамін B5 (пантотенова кислота) 0,5  мг
Вітамін B6 (піридоксин) 0,36  мг
Вітамін B9 (фолієва кислота) 24  мкг
Вітамін E (ТЕ) 1,1  мг
Вітамін PP (ніациновий еквівалент) 3,7  мг
Макроелементи
Кальцій 38  мг
Магній 40  мг
Натрій 15 мг
Калій 280 мг
Фосфор 323  мг
Сірка 77  мг
Мікроелементи
Залізо 2,5  мг
Цинк 0,92  мг
Мідь 280  мкг
Марганець 0,65  мг
Хром 12,5  мкг
Фтор 60  мкг
Молібден 12,7  мкг
Кобальт 1,8  мкг
Нікель 20  мкг
Титан 16,7  мкг
Інформація про вагу продукту:
Склянка 250 мл = 210 г (646,8 кКал)
Стакан 200 мл = 170 г (523,6 кКал)
Столова ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 25 г (77 кКал)
Чайна ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 8 г (24,6 кКал)

Хімічний склад продукту характеризується калорійністю, білками, жирами, вуглеводами, харчовими волокнами та вітамінами. Для органічної продукції ці параметри істотно залежать від природних факторів – температури повітря і кількості опадів під час вегетації рослини, посушливості або дощового сезону, географічної довготи та широти вирощування, ботанічного сорту зерна і типу ґрунту. Передбачити всі фактори неможливо, ці дані показники є усередненими і довідковими.

Готуємо органічну перлову крупу просто

Корисні рецепти з органічною перловою крупою

Лимонное орзотто с базиликом
Лимонне орзото з базиліком
Інгредієнти: 2 столові ложки органічної оливкової олії, 1 подрібнена велика цибулина, 1½ склянки перлової крупи, ½ склянки білого сухого вина, 3 склянки курячого бульйону, ½ склянки свіжого або замороженого зеленого горошку, ⅓ склянки тертого пармезану, 2 столові ложки подрібненого зеленого базиліку, 1 чайна ложка лимонної цедри, ¼ склянки густих вершків або некислої сметани, сік 1 невеликого лимона, сіль і мелений чорний перець.
Приготування: Розігрійте на середньому вогні оливкову олію в каструлі з товстим дном або великій сковороді. Додайте подрібнену цибулину та протушкуйте її до прозорого кольору. Додайте перлову крупу і обсмажте 2 хвилини, періодично помішуючи. Додайте вино і тушкуйте доти, поки рідина не випариться. Повільно введіть курячий бульйон, постійно помішуючи. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, накрийте кришкою та тушкуйте 30-40 хвилин, допоки рідина не випариться і перлова крупа не стане м’якою. При готовності приберіть орзото з вогню і додайте зелений горошок, пармезан, свіжий базилік, лимонну цедру, густі вершки і лимонний сік. Заправте орзото сіллю, чорним меленим перцем за смаком і подавайте.
skofa sm
Перловий салат з кукурудзою
Інгредієнти для салату: зернятка 4-х кукурудзяних качанів, 2 подрібнені зубчики часнику, 1 склянка  перлової крупи, 2 склянки помідорів чері, 2 столові ложки подрібненого базиліка, 2 столові ложки подрібненої петрушки, подрібнена невелика червона цибулина.
Інгредієнти для заправки: 100 г органічної оливкової олії, 3 ст. л. червоного винного оцту, цедра 1 лимона, сік 1 лимона, сіль і чорний мелений перець за смаком.
Приготування:  Відваріть перлову крупу до готовності в підсоленій воді, прополосніть холодною водою та залиште в друшляку. Розігрійте на середньому вогні 2 ст. л. оливкової олії у сковороді з товстим дном. Додайте кукурудзяні зернятка, часник, обсмажте 3-4 хвилини та відставте охолоджуватись. Для заправки змішайте оливкову олію, винний оцет, лимонний сік і цедру, сіль, перець і подрібнену червону цибулю. Ретельно перемішайте. У салатниці змішайте охолоджену кукурудзу і перлові зерна. Додайте половинки томатів чері, петрушку та базилік. Влийте салатну заправку і добре перемішайте. Прикрасьте свіжим базиліком, меленим перцем і подавайте. Перловий салат можна готувати заздалегідь і подавати холодним або кімнатної температури.