Продукти


Кукурудзяні
палички
Олія
Борошно
Вівсянка
Крупи
Бобові
Мед
Овочі
Борошно з твердих сортів пшениці виготовляється з екологічно чистого зерна, вирощеного на здорових полях без використання штучних хімікатів. Цей цінний сорт злаку дуже багатий білком і легкозасвоюваним крохмалем особливої кристалічної форми. Вироблене зі склоподібного зерна органічної пшениці, борошно відрізняється високим вмістом клейковини та відмінними хлібопекарськими властивостями.
Додано до Борошно

Борошно з твердих сортів пшениці, що отримане шляхом подрібнення та ретельного просіювання органічного зерна, має більш дрібний помел, ніж манна крупа. Сучасні технології виробництва дозволили зберегти в ньому дорогоцінні зародки пшениці та живу силу природи. Завдяки екологічності пакування (паперовий пакет) борошно має можливість дихати, довше зберігаючи свої корисні властивості. Герметичність та повітропроникність упаковки дозволяють продукту залишатися здоровим.

Три факти про органічне борошно з твердих сортів пшениці:

  1. Ідеально підходить для приготування макаронних виробів, тонкої піци, ароматного хліба або чіабати. Тісто з нього виходить пружним і еластичним, а за рахунок бурштинового кольору зерна набуває приємного кремового відтінку.
  2. Має порівняно низький глікемічний індекс, тому повільно засвоюється організмом і, розщеплюючись, не встигає осідати в жировій тканині. Продукти з низьким глікемічним індексом поступово живлять організм і продовжують відчуття насичення.
  3. Містить велику кількість вітаміну В1, що перешкоджає розвитку онкологічних захворювань і сприяє зміцненню серцево-судинної системи. А високий вміст рослинних волокон у складі цього борошна допомагає поліпшити прохідність кишечника та прискорити метаболізм.
Харчова цінність
Калорійність 330  кКал
Білки 10 г
Жири 1 г
Вуглеводи 75,2 г
Харчові волокна 4,9 г
Вода 14 г
Моно- и дісахариди 0,34 г
Крохмаль 66,1 г
Зола 0,7 г
Насчені жирні кислоти 0,3 г
Вітаміны
Вітамін PP 2,2  мг
Вітамін B1 (тіамін) 0,25  мг
Вітамін B2 (рибофлавін) 0,08  мг
Вітамін E (ТЭ) 1,8  мг
Вітамін PP (Ніациновий эквівалент) 4,3  мг
Макроелементи
Кальцій 24  мг
Магній 44  мг
Натрій 4  мг
Калій 176  мг
Фосфор 115  мг
Мікроелементи
Залізо 3,52  мг
Цинк 4,16  мг
Мідь 0,55  мкг
Марганець 3,01  мг
Селен 89,4  мкг
 Информація про вагу продукту:
Склянка 250 мл = 210 гр (693,0 кКал)
Склянка200 мл = 170 гр (561,0 кКал)

Столова ложка ("з гіркою" окрім рідких продуктів) = 25 гр (82,5 кКал)

Чайна ложка ("з гіркою" окрім рідких продуктів) = 8 гр (26,4 кКал)

Хімічний склад продукту характеризується калорійністю, білками, жирами, вуглеводами, харчовими волокнами і вітамінами. Для органічної продукції ці параметри значно залежать від природных факторів - температури повітря і колькості осадів під час вегетації рослини, посушливості чи дощовитості сезону, географічної довготи та широти вирощування, ботанічного сорту зерна та типу грунту.
Передбачити всі фактори неможливо, тому ці показники являються усередненими та довідковими.

Корисні рецепти з органічним борошном з твердих сортів пшениці

bread
Хліб
Інгредієнти:400 г пшеничного борошна твердих сортів, 300 мл холодної води (температура 12-15 градусів), 1,5 ч. л. солі, 0,25 ч. л. сухих пекарських дріжджів.
Приготування: Змішайте в глибокій формі борошно, сухі дріжджі і сіль. Додайте воду та замісіть тісто до однорідного стану. Надайте йому форму кулі та накрийте кришкою або харчовою плівкою. Через 7 годин викладіть тісто на стіл, попередньо присипавши борошном поверхню столу та качалку. Потім розкачайте з тіста прямокутник розміром приблизно 20х25 см. Загорніть довгі краї тіста до центру, щоб вийшла смужка шириною 10-12 см. Розріжте її навпіл, щоб вийшло два відрізки. Защипніть краї розрізів і залиште під кухонним рушником на 30 хвилин. Далі викладіть ці вироби на деко, накрийте аркушем паперу для випічки, одночасно розтягуючи до максимально можливої довжини. Покладіть до розігрітої до 250 ° духовки і випікайте з парою протягом 30-35 хв. Після випікання дайте хлібу охолонути.
 lasagna
Лазанья
Інгредієнти: 200 г пшеничного борошна твердих сортів, 2 ст. ложки пшеничного борошна вищого ґатунку, 4 шт. курячих яєць, 500 г яловичого фаршу, 200 г пармезану, 300 г помідорів, 2 шт. моркви, 500 мл молока, 50 г вершкового масла, 4 ст. ложки органічної оливкової олії, 1 ч. л. мускатного горіха, сіль - за смаком.
Приготування: Розбийте яйця в глибоку форму, влийте 1 ст. ложку оливкової олії і посоліть. Всипте просіяне борошно та замісіть тісто. Готове тісто відправте в холодильник на 15 хв. Після цього розкачайте його прямокутником і поділіть на 5 порцій. Кожен шматочок розкачайте тонкими листами товщиною приблизно 2 мм. Далі в широкій каструлі закип'ятіть воду, посоліть її та додайте 1 ст. ложку оливкової олії. Занурте кожен лист окремо в киплячу воду на 2-3 хв, після чого в холодну і висушіть на сухому рушнику протягом 15 хв. Розкладіть листи лазаньї на деко, змащене оливковою олією і залийте їх шаром соусу Бешамель.
Для соусу розтопіть на сковороді вершкове масло та просійте в нього борошно вищого ґатунку. Протягом 1-1,5 хв. постійно помішуйте масу, поки вона не набуде золотистого відтінку. Потім тонкою цівкою влийте молоко, не припиняючи помішувати і зменшіть газ наполовину потужності. Доповніть смак мускатним горіхом і варіть соус близько 2-3 хв. до загустіння і повного зникнення грудочок. Зверху розподіліть шар м'ясної начинки та посипте сиром. Далі покладіть на сир листя лазаньї і знову шар м'ясної начинки під соусом Бешамель і тертим пармезаном. Потім те ж саме: листя, соус Бешамель і сир.
Для м'ясної начинки дрібно наріжте цибулю та злегка підсмажте її в оливковому маслі, додайте терту на крупній тертці моркву й доведіть все до повної готовності. Після цього викладіть до сковороди попередньо обсмажений яловичий фарш, посоліть, поперчіть за смаком і залиште на вогні на 15-20 хв. Тим часом очистіть помідори від шкірки і подрібніть їх у блендері або м'ясорубці. Змішайте приготовлений томатний соус з м'ясною начинкою і продовжуйте тушкувати ще 5 хв. Відправте страву до розігрітої до 180 °С духовки на 40-45 хвилин.