Продукти


Кукурудзяні
палички
Олія
Борошно
Вівсянка
Крупи
Бобові
Мед
Овочі
Борошно зі спельти виготовляється шляхом подрібнення органічного зерна пшениці спельти (іноді її називають полба). Це один з найстаріших культивованих видів пшениці в історії людства. Її зерно неймовірно трудомістке у вирощуванні та під час молотіння важко вимолочується з полови. Щоб зберегти поживні речовини полби, корисну оболонку зерна та його зародок, борошно виробляють за технологією грубого помелу. Саме висівкові частки забезпечують високу біологічну цінність продукту. В них сконцентровані всі унікальні властивості злаку.
Додано до Борошно

Спельта погано переносить мінеральні добрива, через які знижується урожайність. Тому її вирощують на спеціальних ґрунтах за принципами органічного землеробства. Полбяне борошно не містить ГМО, ароматизаторів або барвників. За рахунок бурої оболонки зерен вона має світло-коричневий відтінок. Завдяки горіховим смаку і аромату цей інгредієнт стає популярним в приготуванні вишуканої випічки, хлібобулочних виробів і десертів.

Ми першими в Україні запропонували прихильникам здорового харчування борошно з давнього виду пшениці - спельти. Наш продукт відповідає суворим європейським стандартам органіки, що підтверджується маркуванням «Євролист» на упаковці.

Три факти про органічне борошно зі спельти:

  1. На відміну від інших культур, спельта містить всі незамінні амінокислоти. Дані речовини необхідні організму, аби будувати нові клітини і відновлювати пошкоджені тканини.
  2. «Повільні» вуглеводи, що входять до складу спельти (мукополісахариди), мають здатність насичувати організм тривалою енергією та зміцнювати імунну систему. Тому борошно з неї також є відмінним вибором з точки зору поживної цінності. Воно засвоюється набагато легше, ніж багато інших продуктів борошномельного виробництва.
  3. Оскільки стародавнє зерно дуже багате на білок, рівень вмісту глютену в ньому теж високий. Це забезпечує борошну з полби чудові хлібопекарські властивості, вироби з нього набувають щільної структури та насиченого жовтого кольору.
Харчова цінність
Калорійність 341  кКал
Білки 11,3 г
Жири 2,7 г
Вуглеводи 72,5 г
Харчові волокна 11 г
Вода 11 г
Моно- и дісахариди 0,4 г
Крохмаль 53,9 г
Зола 1,7 г
Насичені жирні кислоти 0,4 г
Вітаміны
Вітамін PP 6,8  мг
Вітамін B1 (тіамін) 0,36  мг
Вітамін B2 (рибофлавін) 0,11  мг
Вітамін E (ТЭ) 0,79  мг
Вітамін PP (Ніациновий эквівалент) 9,04  мг
Макроелементи
Кальцій 27  мг
Магній 136  мг
Натрій 8  мг
Калій 388  мг
Фосфор 401  мг
Мікроелементи
Залізо 4,44  мг
Цинк 3,28  мг
Мідь 0,51  мкг
Марганець 2,98  мг
Селен 11,7  мкг
 Информація про вагу продукту:
Склянка 250 мл = 210 гр (716,0 кКал)
Склянка200 мл = 170 гр (579,7 кКал)

Столова ложка ("з гіркою" окрім рідких продуктів) = 25 гр (85,2 кКал)

Чайна ложка ("з гіркою" окрім рідких продуктів) = 8 гр (25,1 кКал)

Хімічний склад продукту характеризується калорійністю, білками, жирами, вуглеводами, харчовими волокнами і вітамінами. Для органічної продукції ці параметри значно залежать від природных факторів - температури повітря і колькості осадів під час вегетації рослини, посушливості чи дощовитості сезону, географічної довготи та широти вирощування, ботанічного сорту зерна та типу грунту. Передбачити всі фактори неможливо, тому ці показники являються усередненими та довідковими.

Корисні рецепти з органічного спельтового борошна

pancakes
Млинці
Інгредієнти: 100-150 г органічного борошна зі спельти, 250 мл молока (рослинного або коров'ячого), 2 шт. курячих яєць, 1 ст. л. органічної рослинної олії (оливкової або соняшникової), 0,5 ч. л. соди, сіль і цукор - за смаком.
Приготування: У великій ємності збийте вінчиком яйця з цукром до повного розчинення цукрових крупинок. Закип'ятіть частину молока та влийте його до яєчної суміші. Не припиняючи її помішувати, поступово всипайте просіяне борошно, щоб не було грудочок. Потім додайте соду, сіль, олію і ретельно перемішайте. Влийте до маси молоко, що залишилося, та замісіть тісто. Воно повинно набути консистенції рідкої сметани. Випікайте млинці на розігрітій сковороді, попередньо змащеній тонким шаром рослинної олії. Готові млинці можна доповнити різними начинками: вершками, гарячим шоколадом, фруктами або горіхами.
guishe
Кіш з брокколі та куркою
Інгредієнти: 300 г органічного борошна зі спельти, 150 г охолодженого вершкового масла, 3 шт. курячих яєць, 3 ст. л. крижаної води, 1 ст. л. органічної оливкової олії, 300 г курячого філе, 1 шт. цибулі, 300 г брокколі, 150 мл вершків жирністю не менше 30%, 100 г пармезану, 1-1,5 ч. л. солі.
Приготування: Просійте на дошку борошно гіркою і зробіть в центрі поглиблення. Вкладіть туди холодне масло, нарубайте його на шматочки і разом з борошном перетріть в крихту. Влийте воду, додайте сіль і замісіть тісто. Загорніть його в харчову плівку та на годину залиште в холодильнику.
Тим часом підготуйте начинку: дрібно нарізану цибулю злегка обсмажте на сковороді з невеликою кількістю оливкової олії. Зваріть курячу грудку, потім наріжте її і відправте на сковороду до цибулі. На середньому вогні доведіть вміст сковороди до рум'янцю, після чого змішайте разом з порізаними пучками брокколі.
Далі приготуйте соус: розбийте яйця в глибоку тарілку і за допомогою вилки або міксера збийте їх до однорідності. Змішайте яєчну масу з вершками і додайте натертий сир. Дістаньте тісто з холодильника і розкачайте між двома листами пергаменту до бажаної товщини. Викладіть його в форму для випікання, попередньо застеливши її спеціальним папером. З розкачаного тісто акуратно сформуйте бортики пирога висотою до 3 см. Після викладіть начинку на тісто і залийте її соусом. Поставте страву в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хв.